Ikea i nyt designsamarbejde med Sabine Marcelis

I et nyt unikt samarbejde med Sabine Marcelis sætter Ikea fokus på lys og hvordan det kan indvirke positivt på menneskers følelsesmæssige velvære.

Vores hjem er mere end bare et sted, hvor vi spiser og sover. Vores hjem er rum, der afspejler, hvem vi er, og hvordan vi udtrykker vores følelser. I et nyt samarbejde med Sabine Marcelis ønsker Ikea at udforske lyset og hvordan det kan gøre hjemmet mere personligt, fantastisk og uforudsigeligt.

– Med denne nye kollektion vil vi udforske, hvordan lys interagerer med forskellige materialer, teksture og farver. Vi ønsker at fremhæve, hvordan den rigtige boligindretning kan have en positiv effekt på din hverdag. Kollektionen bliver en fantastisk tilføjelse til Ikea, da den fremviser Sabine Marcelis unikke designsprog, siger Henrik Most, Product Design Leader hos Ikea, Sverige.

– Belysning og designobjekter med integreret lys er mere end funktionelle boligindretningsprodukter. Lys har indflydelse på, hvordan vi har det – det skaber en stemning og atmosfære. Direkte lys og inddirekte lys kan skabe uventede effekter, der harmoniserer eller forstærker vores omgivelser. Lys har evnen til at transformere hjemmets udseende, følelser og atmosfære til det bedre, fortæller Sabine Marcelis.

Kollektionen vil bestå af omkring 20 produkter herunder glas, skåle, spejle og lamper. Mens de fleste af produkterne vil være begrænset antal, vil nogle også være permanente tilføjelser til sortimentet i Ikea. Kollektionen vil derudover indeholde statement pieces, som gør det muligt for folk at udtrykke deres personlighed og æstetik via sanselige oplevelser i hjemmet.

Sabine Marcelis’ arbejde er præget af rene former. Hun arbejder på tværs af produkt, installation og rumligt design og ønsker at skabe magiske oplevelser med sine designs.

Kollektionen er det andet samarbejde med Sabine Marcelis, der også var en del af Ikea Art Event 2021.

Kollektionen lander i butikkerne og online i oktober 2022.