Ikea åbner nyt showroom i Esbjerg

Snart bliver det nemmere for sydjyderne at opfylde boligønsker med hjælp fra Ikea. I sommeren 2022 åbner et nyt showroom på Østre Gjesingvej i Esbjerg med fokus på indretningsløsninger til køkkenet, stuen samt sove- og badeværelset.

Ikea åbner nyt showroom på Østre Gjesingvej i Esbjerg. Foto: Ikea.
Ikea åbner nyt showroom på Østre Gjesingvej i Esbjerg. Foto: Ikea.

Når Ikea slår dørene op i Esbjerg med et showroom-koncept til sommer, så bliver det det første af sin slags vest for Storebælt. Her vil sydjyske kunder få mulighed for at træde ind i inspirerende omgivelser og få hjælp til at opfylde boligdrømme i hjemmets centrale rum med løsninger til køkkenet og stuen samt til sove- og badeværelset.

LÆS OGSÅ Nyheder fra Ikea: Vinter 2021/2022

Der er tale om et nyt Ikea-koncept, som trækker på gode erfaringer fra København og andre storbyer som London, Berlin og New York.

– Med Planning Studio har vi mulighed for at komme relativt hurtigt til Esbjerg! Konceptet testes i øjeblikket i hele verden og skal gøre det nemt og bekvemt for kunderne at handle med Ikea. Og altså også i det sydjyske. Inden længe kan de mange sydjyske kunder spare tid og få kyndig vejledning tættere på deres bopæl, når de ønsker at forbedre livet i hjemmet med Ikea. Åbningen i Esbjerg er i tråd med vores planer om at komme tættere på de mange mennesker. Vi glæder os meget til at byde velkommen til sommer, udtaler Anders Lyhne Nordtorp, Expansion Manager i Ikea Danmark.

Det nye Planning Studio placeres på Østre Gjesingvej 9 med gode trafikale forhold og nær offentlig transport. Kunderne får mulighed for at bestille tid til planlægning af drømmekøkkenet eller den skabsløsning, som passer lige ind i soveværelset. Det er altså de komplekse indretningsløsninger, som er i fokus og kan bestilles til levering.

– Vi oplever et stort behov for vejledning inden for blandt andet køkken- og soveværelsesløsninger, som normalt kræver lidt flere overvejelser og besøg i varehusene end eksempelvis at købe lys og servietter. I det nye Planning Studio vil man træde ind i inspirerende omgivelser og få hjælp til at planlægge komplette indretningsløsninger, som passer til den enkelte kundes behov og præferencer, siger Anders Nordtorp, der tilføjer, at kunderne også kan få hjælp til at købe hele Ikea sortimentet, hvis de har behov.

Stor efterspørgsel i Esbjerg og omegn

De seneste to år har kunder overalt i landet kunnet afhente deres varer fra IKEA nær egen bopæl med onlineservicen Klik og Hent. Servicen er blevet taget særligt godt imod i Esbjerg-området, da afhentningsstederne hos Spar på Bøndergårdsvej og ved DSV på D. Lauritzens Vej er blandt de mest populære i hele landet. Derfor er det også et naturligt næste skridt at øge tilstedeværelsen i det sydjyske.

– Vi er enormt glade for de mange kunder i Sydjylland, der synes, vi har et attraktivt sortiment og nogle gode løsninger til hjemmet. Det har længe været et ønske for os at komme tættere på esbjergenserne og resten af det sydjyske område. Med det nye Planning Studio er vi klar til at imødekomme efterspørgslen endnu bedre og give en personlig købsoplevelse tæt på kundens hjem, siger Anders Lyhne Nordtorp.

Nye arbejdspladser på Vestkysten

Det nye Planning Studio skaber nye job i Esbjerg-området. I første omgang forventer IKEA at ansætte omkring cirka 25 nye salgsmedarbejdere, som skal oplæres i at opfylde kundernes boligdrømme gennem kompetent vejledning.

Fakta: Ikea med nyt showroom i Esbjerg

  • Adresse: Østre Gjesingvej 9, 6715 Esbjerg
  • Størrelse: 888 kvadratmeter
  • Fokus: Inspiration, rådgivning, planlægning og køb af køkken-, stue-, sove- og badeværelsesløsninger
  • Ikea forventer at ansætte cirka 25 nye medarbejdere
  • Bookinger til rådgivningsmøder er kraftigt stigende i landets IKEA varehuse og i IKEA Planning Studio på Vesterbro, København