Hyggeligt køkken i træhus i Charlottenlund

Det sort-hvide træværk er tæt forbundet med klassisk sommerhusstemning. Den stemning er fulgt med indendørs i et hyggeligt træhus i Charlottenlund, hvor et nyt køkken fra Kvänum spiller på de velkendte kontraster.

Stilen i det sorte træhus, hvis kerne er fra 1920, og som over årene er blevet tilbygget og moderniseret, afspejler med sit sorte træværk, sit sorte tag og hvide sprossevinduer fuldstændig drømmen om et ægte sommerhus. Selvom ejerne for længst har taget huset i brug på helårsbasis, så har de bevaret den lyse og lette stemning, der signalerer dansk sommer. Derfor var det også vigtigt at bevare autenticiteten, da der for nylig skulle etableres et nyt og hyggeligt køkken.

LÆS OGSÅ: Drømmekøkken fra Kvänum med lækre farver

 LÆS OGSÅ: Kvänum-køkken i sommerhus på den jyske østkyst

– Vi vidste med det samme, at vi ville føre de sort-hvide farver med indendørs. Samtidig var det vigtigt for os, at det blev et køkken, som ikke er så “køkkenagtig”, forklarer den ene af husets indehavere, der netop ville have en visuel sammenhæng med stuen, der ligger i åben forbindelse med køkkenet. Valget faldt på et køkken med håndmalede Ekeby låger fra Kvänum.

Netop den håndmalede finish betyder, at køkkenet får en mere organisk og mindre industriel overflade, som passer godt til de enkle rammelåger og de synlige hængsler. Ekeby er en indenforliggende låge med en 60 millimeter bred ramme og smalle inderprofiler, som på én og samme tid fremstår klassisk og moderne, fortæller indretningsarkitekt hos Kvänum, Linus Pecorelli. Sammen med kunden har han fundet de helt rigtige køkkenløsninger til det charmerende hus.

Sodgrå og kridhvid

Familien havde tidligere et køkken uden overskabe, men da de både havde brug for mere opbevaringsplads og samtidig ville bevare det lette udtryk, valgte vi at kombinere de sodgrå underskabe med kridhvide overskabe, som er blevet tilpasset det forholdsvis lave og skrå loft. For at bevare det lette udtryk omkring køkkenets arbejdsstationer i skikkelse af vask og komfur, valgte vi at placere det integrerede køleskab for sig selv. Af hensyn til funktionaliteten og behovet for afsætningsplads blev køleskabet koblet med en lav, sodgrå skabssektion i den modsatte ende af køkkenet, forklarer Linus Pecorelli, der bag køkkenets spiseplads vekslede tilbage til den hvide farve. Her blev et el-skab gemt bag en låge i en “indbygget” skabsvæg, som også har givet plads til en glasvitrine med plads til porcelæn.

Uden at gå på kompromis med vores ønsker om lethed og drømmen om at få et køkken med et møbelagtigt udtryk, er det lykkedes at få næsten dobbelt så megen opbevaringsplads end vi havde tidligere, fortæller husets ejer, der også er godt tilfreds med, at det er lykkedes at skabe et helstøbt og hyggeligt køkken på trods af de mange vinduer og døre – og ikke mindst de “spøjse” skæve lofter.

LÆS OGSÅ: Køkken i massivt egetræ fra HTH

LÆS OGSÅ: Kvänum: Klassisk køkken med kant

For netop at etablere visuel ro i køkkenet er der valgt en næsten sort bordplade i Quarzit natursten i kombination med en sort vask. Nikkelhængsler og små, runde, brunerede messinggreb fuldender, sammen med en integreret emhætte med hvid front, det enkle udtryk.