Hygge på engelsk – britisk indretning

Hvad er hygge på engelsk? Og hvad er de norske og svenske udgaver af hygge. Indretningsekspert giver britisk perspektiv på skandinavisk indretning.

Briterne har i høj grad taget den danske hygge til sig, men hvad er hygge på engelsk, når det kommer til boligindretning. Indretningsekspert og kreativ chef hos virksomheden Swyft, Kelly Collins, kommer her med sit bud på, hvordan dansk hygge tager sig ud, når det oversættes til engelsk boligindretning. Samtidig peger hun på de svenske, norske og såmænd gæliske tendenser, som lige nu præger indretningstendenserne på øerne vest for Nordsøen.

Data fra Google viser, at briternes  søgninger efter populære livsstilskoncepter som “Feng Shui”, “Hygge” og “Fika” er steget med 36 procent siden sidste vinter, og søgninger på indretning med udgangspunkt i “Hygge” er endda fordoblet. Det kan meget vel hænge sammen med coronapandemien, den medfølgende, generelle usikkerhed og de medfølgende restriktioner, der har fået os til at tilbringe væsentligt mere tid i hjemmet.

LÆS OGSÅ: Sommerens boligtrend: Vi vil have udendørs hygge

– Når det kommer til hjemmet og interiøret, ser vi i år et stort fokus på generel trivsel. At have et zen-lignende rum til at beskytte os mod omverdenen bliver stadig vigtigere nu, hvor bruger vi mere tid derhjemme, siger Kelly Collins.

Efter at have analyseret ni af de mest kendte koncepter – kigget på over 8.000 Instagram-indlæg og 100 bøger og videoer – har Swyft afsløret, at selv om Feng Shui er den mest omtalte indretningsstil, er det danske koncept, “Hygge”, der på engelsk bedst kan oversættes til “cosiness”, scorer de højeste bedømmelser.

Det mest elskede livsstilskoncept

1. Hygge

2. Lagom

3. Ikigai

Hygge på engelsk

Fra et britisk perspektiv handler “Hygge” om at at fremkalde en komfort, der skaber en følelse af tilfredshed. Swyft har blandt andet forsøgt at imødekomme tendensen med lanceringen af møbelstoffet “Boucle”.

– Boucle debuterede i slutningen af ​​sidste år og er det perfekte stof til denne trend. Det er med en ru overflade og en rodet struktur ekstremt behageligt, siger Kelly Collins.

– Jeg ville også efter mere neutrale toner, særligt i dagligstueen og i soveværelser. Prøv at tilføje varme, neutrale nuancer for at skabe et beroligende miljø, råder hun.

Hygge på engelsk. Foto: PR.
Hygge på engelsk. Foto: PR.

Lagom på engelsk

Lagom er et svensk og norsk begreb, der fokuserer på mådehold. Lagom er centreret omkring enkelhed og balance.

– I lighed med Hygge handler Lagom om skabningens komfort, men i modsætning til denne tendens handler det om ikke at overdrive det og være glad og tilfreds med de ting, du har, siger Kelly Collins.

– Du skal gå efter dit relativt minimalt interiør og fokusere på fremhævede stykker som et særligt møbel og parre det med blødere detaljer for at bevare det behagelige aspekt. Styling af et lagom-inspireret rum bør ikke være stift. Det er minimalt, men ikke perfekt. Gå væk fra en symmetrisk indretning og find et “minimalistisk rod”.

Hygge på engelsk. Foto: PR.
Hygge på engelsk. Foto: PR.

Ikigai på engelsk

Vi har Østasien at takke for dette indretningskoncept. Ikigai er baseret på årsagen til ens eksistens. Det trækker på individets lidenskaber og værdier i håb om at skabe et liv fuld af mening.

– Denne tendens er især relevant, da mange af os nu arbejder hjemmefra. Ikigai handler om at have en klar retning og et formål, så det er nøglen at skabe et rum, der afspejler disse ideologier, siger Kelly Collins.

– Der er to måder, du kan opnå dette på. Prøv at sikre, at dit hjemmekontor er et organiseret rum. Det kan være, at du tilføjer en reol eller opbevaring for at skabe mere struktur. En anden måde er at sikre, at dit kontor er et sted fyldt med fotos, præstationer og positive minder. Måske endelig indramme den pris, du har modtaget.

Hygge på engelsk. Foto: PR.
Hygge på engelsk. Foto: PR.

Data fra Google viser også, at Fika og Còsagach, er to af de ni koncepter, har set den største stigning i popularitet i løbet af de sidste 12 måneder.

Fika på engelsk

Svenske Fika er et koncept, der er baseret på at tage tid til at tage en pause. Derfor er det måske ikke overraskende, at det for nylig er blevet populært.

LÆS OGSÅ: Penthouselejlighed i New York med store vinduer

– Efter 2020 tænker designere anderledes, når de planlægger hjem og især arbejdsområder. Jeg tror, ​​at vigtigheden af ​​mental velvære vil være et af ​​de vigtigste fokusområder, så tilføjelse af flere private rum vil blive overvejet, siger Kelly Collins.

Hygge på engelsk. Foto: PR.
Hygge på engelsk. Foto: PR.

Còsagach på engelsk

Et koncept, der er lidt tættere på hjemmet. Còsagach, er et gammelt gælisk ord for følelsen af ​​at være tæt, beskyttet eller komfortabel ifølge VisitScotland.

Hygge på engelsk. Foto: PR.
Hygge på engelsk. Foto: PR.

– Generelt ser vi en enorm tendens omkring naturlige materialer, der udstråler deres rå form. Vi bemærker, at folk går mere op i produktionen, især britisk fremstilling for at fejre industrien og de færdigheder, der er involveret i at møbelfremstilling.

– Tænk på polstring, der mangler struktur med hensyn til form, hvad som helst – buede kanter, hårde kanter, rene linjer, overdimensionerede arm- og rygpuder, jeg kunne fortsætte.