Hvad koster et nyt badeværelse? Pris-eksempler

Prisen på et nyt badeværelse afhænger af flere faktorer. Her kan du se, hvor meget et nyt badeværelse koster, og hvad du skal være særligt opmærksom på.

Det er boligens dyreste rum målt på kvadratmeterpris. Men hvor meget koster et nyt badeværelse inklusive udgifter til håndværkere og materialer, og hvad skal man være særligt opmærksom på?

LÆS OGSÅ: Her kan du få et billigt badeværelse

Som udgangspunkt koster et nyt badeværelse alt inklusive som minimum 25.000 kroner per kvadratmeter, men ofte noget mere. Gennemsnitligt ligger prisen på mellem 25.000 og 35.000 kroner per kvadratmeter. Det svarer til mellem 150.000 og 210.000 kroner for at standard-badeværelse på seks kvadratmeter. Prisen kan dog variere ganske markant i både den ene og den anden retning alt afhængig af en række faktorer.

Hvad koster et nyt badeværelse?

Opgave Pris per kvadratmeter
Nyt badeværelse i tilbygning 25.000-30.000 kroner
Nyt badeværelse i eksisterende rum 30.000-35.000 kroner
Nyt badeværelse i eksisterende badeværelsesrum (renovering) 5.000-15.000 kroner
Fornyelse af eksisterende badeværelse 2.000-10.000 kroner

Hvis badeværelset skal etableres på et værelse, der ikke i forvejen fungerer som badeværelse, bliver det hurtigt en halvdyr affære, idet der eksempelvis skal etableres vvs-installationer i det nye rum.

Skal du have nyt gulv i form af klinker/fliser, er det også svært at komme uden om udgifter til både materialer og håndværkere. Gulv- og vægfliser kan fås fra omkring 100 kroner per kvadratmeter, men kvadratmeterprisen kan også være på flere tusinde kroner, hvis du ønsker særlige fliser.

Du bør få en professionel håndværker til at lægge gulvet. Her skal du som absolut minimum regne med håndværkerudgifter på 300 kroner per kvadratmeter. Hele gulvet i et vådrum som badeværelset skal udføres som et vådrumsgulv, som er et vandtæt gulv. Som udgangspunkt skal gulve udføres med fald mod gulvafløb for at minimere risikoen for vandskader. Det er dog ikke nødvendigt at have fald på gulvet i hele vådrummet i alle tilfælde, fremgår det af Bygningsreglementet.

LÆS OGSÅ: Kan man have trægulv på badeværelse?

Hvad koster et nyt badeværelse i en tilbygning?

Skal badeværelset bygges i en helt ny tilbygning til huset, kan du forvente at skulle lægge omkring 20.000 kroner oven i kvadratmeterprisen. Prisen kan dog svinge gevaldigt på tværs af Danmark. Det er typisk væsentligt dyrere at bygge i hovedstadsområdet end i mere tyndt befolkede områder.

Det kan også svinge over tid. I øjeblikket er materialepriserne inden for byggeriet ganske høje.

Pris på renovering af badeværelse

Ønsker du at få et nyt badeværelse i et rum, der i forvejen anvendes som badeværelse kan prisen tage et behageligt dyk nedad. Især hvis du kan genbruge meget fra det eksisterende badeværelse, så der snarere er tale om en renovering af et eksisterende badeværelse. Kan du eksempelvis genbruge gulvet og bevare installationerne, hvor de allerede er, har du sparet meget.

En komplet renovering af et eksisterende badeværelse, hvor eksisterende afløb og vandrør bare skal renoveres, kan typisk klares for mellem 6.000 og 15.000 kroner per kvadratmeter. For et standard-badeværelse på seks kvadratmeter svarer det til mellem 36.000 og 90.000 kroner per kvadratmeter. Og så får du altså et badeværelse, der alligevel føles helt nyt.

Hvad koster de enkelte dele af badeværelset?

Som standard skal man på badeværelse have en bruseniche med bruser, et toilet, en håndvask med blandingsbatteri samt skabsplads. Her varierer priserne naturligvis også meget afhængigt af, om man er ude efter standardvarer eller designervarer. Håndvasken kan eksempelvis fås fra omkring 250 kroner og op til mange tusinde kroner. Det samme gælder blandingsbatteri.

Find masser af inspiration til badeværelset her.