Hostel med telte på Nørrebro indrettet i rå lokaler

Inspireret af backpackerrejser i Sydamerika har to hotelfolk åbnet Urban Camper, der er et hostel med telte på Nørrebro. Plan1 Cobblestone Architects har realiseret indretningen.

Urban Camper er navnet på et nyt hostel på ydre Nørrebro, som fra ende til anden er bukket over temaet jungle. Indenfor sover de op til 160 overnattende, som primært er unge rygsækrejsende fra udlandet, i store brandsikrede jungletelte.

På siderne af teltene og ned fra loftet hænger lange HULK-grønne lianer. I lounge- og barområdet er der rå træ på tapetet og planter i loftet. Alt sammen midt i Nørrebros hektiske asfaltjungle, hvor gæsterne samtidig kan udforske områdets spændende lokale kvarterer, barer og butikker.

– Vi fik ideen til konceptet efter flere rejser rundt omkring i Sydamerika. At sove i telte indenfor er ikke set før i hotelbranchen, men det er sjovt og uhøjtideligt og bringer folk sammen. Det oplevede vi på vores rejser i Sydamerika, og det er blevet endnu vigtigere for de unge i dag. Konceptet må gerne være anderledes, så længe det er rent, man har en god seng at sove i, og prisen passer til målgruppen, udtaler Sigurd Mejlstrøm, 29 år, som åbnede Urban Camper sammen med forretningspartner Jakob Stelzig, 32 år, begge med mange års erfaring fra hotelbranchen, i en pressemeddelelse.

– Da vi lærte hinanden at kende på Bella Sky i 2011, begyndte vi hurtigt at lege med tanken om alternative hotelkoncepter og en anden måde at gøre tingene på. I 2016 besluttede vi endeligt at åbne vores eget hostel. Vi har ikke nogen pengemænd i ryggen, og derfor har dette koncept også passet fint i forhold til vores afgrænsede budget. Telte er alt andet lige billigere at opføre end værelser.

Lokalerne fremstod i begyndelsen i rå, afskrællet beton, og byggeriet måttet tænkes helt fra bunden. De to iværksættere har selv udviklet designet med afsæt i deres rejser til Sydamerika.

De koblede siden Plan1 Cobblestone Architects på byggeprojektet. Arkitektfirmaet har udviklet udbudsmaterialet for de i alt 1.800 kvadratmeter og realiseret de to iværksætteres visioner, så det særprægede hostel havde de rette funktioner og levede op til reglerne for brandsikring, vand og el.

– Herudover har det været vigtigt for os at sikre, at bygningen i sin konstruktion og design intuitivt afspejler jungle og natur samt værdier som fællesskab, varme og bæredygtighed. Kombinationen af disse ting er central for målgruppen. Det er det, kunderne køber ind til, siger Adem Akgül, der er ansvarlig rådgiver hos Plan1 Cobblestone Architects.

Urban Camper udvider med yderligere 90 sengepladser frem til den 1. maj, så det samlede antal senge rammer 250. Gæsterne, der især er unge europæere i alderen 25-35 år, kan vælge mellem fællestelte med fire sengepladser, enkelttelte eller dobbelttelte med en dobbeltseng. Og så ellers overnatte i den sydamerikanske jungle, derude et sted på Nørrebro.