Holmris B8 planter erstatningstræer

Med Furnitree tilbyder Holmris B8 kunderne at erstatte det træ, der går til produktion af de indkøbte møbler.

Holmris B8 er lige nu ved at få plantet “Folkeskoven Hasselager Vildskov” i Hasselager på 15 hektar med 21.700 træer. Den bliver til, ved af deres kunder donerer træer i forbindelse med indkøb af kontormøbler. Træerne plantes i Hasselager i Aarhus Kommune ovenpå et vigtigt grundvandsmagasin. Indvielsen af skoven er udskudt til efteråret.

Steffen Max Høgh, der CSR-ansvarlig hos Holmris B8 og chef for bæredygtighed, fortæller, at som møbelforhandler og producent ønsker Holmris B8 at tage ansvar for sin miljøpåvirkning.

– Vores mest brugte materiale i produktionen er træ, og derfor ses et stort potentiale i at arbejde med dette område. Det gøres blandt andet gennem brug af FSC-certificeret træ, siger han.

Derudover har Holmris B8 etableret konceptet Furnitree. Her tilbydes kunderne at erstatte det træ, der går til produktion af de indkøbte møbler med plantning af nye tæer. Med Furnitree hjælpes møbelkunder til at tage et miljøansvarligt valg og balancerer samtidig den fælles klimabelastning – både nu og mange år frem.

Holmris B8 tilbyder desuden en take-back løsning, hvor reparation og donation indgår i forretnings-modellen.

Holmris B8 og Growing Trees Network Global bidrager dermed til, at Aarhus Kommune kan nå målet om at rejse 3.200 hektar ny fredskov og samtidig blive CO2 neutral i 2030.

Også RealMæglerne og EWII samarbejder med Naturstyrelsen om at plante nye træer.