Højtalere fra Ikea i centrum i ny særkollektion

Modulære højtalere fra Ikea med retro-design og udskiftelige fronter. De indgår som en central del af særkollektionen Frekvens.

Ikea lancerer nu særkollektionen Frekvens, der er designet i samarbejde med det Stockholmbaserede kreative kollektiv teenage engineering. Tidligere har vi set højtalere fra Ikea, der også fungerer som lamper. Med Frekvens vil Ikea ifølge en pressemeddelelse have tonerne til at strømme ud af modulære højtalere med retro-design og udskiftelige fronter. Et design, der har vundet en Red Dot Award, og som kan sammensættes til hjemmebyggede lydsystemer eller bruges separat på farten.

LÆS OGSÅ: Trådløs højtaler med wifi fra Sony

LÆS OGSÅ: Indbyggede højtalere bliver mere populære

– Særkollektionen Frekvens er et nyt område for Ikea, som vi er glade for at blive klogere på sammen med teenage engineering. Vi ved, hvor meget musik fylder i hverdagen, og hvordan det kan bidrage til, at vi føler os hjemme. Da vi spurgte folk, hvilke lyde de associerer mest med deres hjem, var resultatet klart. Mange svarede stemmer, en del svarede legende børn, men de fleste svarede musik, udtaler Sidsel Geisler Andersen, PR Leader hos Ikea Danmark, i meddelelsen.

Den nye særkollektion er hovedsageligt en lys- og lydkollektion, hvor forskellige moduler kombineres til lysende, retro lydsystemer. Udover højtalere og lamper med LED eller spotlight indgår også vandafvisende pudebetræk og modulære borde, der kan stables.

– Normalt har vi fokus på mere nicheprægede produkter, men vores samarbejde med Ikea betyder, at vi når ud til et bredere publikum end nogensinde før. Produkterne er stadig i Ikea-ånden, men sammen har vi udforsket nye territorier, for at udfordre, hvordan man kan opfatte varehuset. Nu er Ikea både møbler, kødboller og fest! Jeg håber, at Frekvens kan forbinde folk med musik, lys og glæde, fordi vi skaber en bedre verden, når vi bringes tættere sammen, siger Jesper Kouthoofd, Head of design og stifter af teenage engineering.

I Frekvens findes også vandafvisende, sølvfarvede jakker og tasker, høje barstole og sorte fodskamler, som passer ind i enhver lounge, når dansefødderne skal hviles.

Særkollektionen Frekvens med de nye højtalere fra Ikea lander i alle varehuse den 7. februar 2020.