Høj lofttrappe til både boliger og erhvervsbygninger

Dolle Nordic lancerer høj lofttrappe til både boliger og erhvervsbygninger. Trappen kan nå op til 415 centimeter og er dermed Danmarks højeste.

Dolle Nordic lancerer høj lofttrappe til både boliger og erhvervsbygninger. Foto: PR.
Dolle Nordic lancerer høj lofttrappe til både boliger og erhvervsbygninger. Foto: PR.

Loftsrum bliver i stigende grad udnyttet i både boliger og erhvervsbygninger, og med en høj lofttrappe, der kan nå op til 415 centimeter, bliver det nu endnu lettere at gøre brug af de ekstra kubikmeter på toppen, ikke mindst i erhvervsbygninger. Den rekordhøje trappe lanceres af salgsorganisationen Dolle Nordic, som repræsenterer verdens største producent af lofttrapper.

Igennem flere år har Dolle Nordic oplevet en stigende efterspørgsel på trapper til ekstraordinært høje loftsrum. Salgsorganisationen, der repræsenterer verdens største producent af lofttrapper, Dolle A/S, er en markant aktør inden for det professionelle segment af byggebranchen og har netop lanceret den første og eneste danskproducerede lofttrappe på over fire meter.

Lofttrappen med navnet clickFIX® vario kan leveres med 9-14 trin afhængig af den ønskede højde. Den er desuden konstrueret som en saxestige, hvilket både giver en let betjening, god komfort og ikke mindst nem montering.

– Det bliver mere og mere almindeligt inden for eksempelvis detailbranchen at placere køle- og ventilationsanlæg på taget af bygningen, og det kræver i langt de fleste tilfælde en højere trappe end de gængse standardmodeller. Derfor har vi investeret massivt i udviklingen af denne nye lofttrappe, som blandt andet har krævet omfattende tests af prototyper for at sikre den rigtige balance og belastning på trappen, forklarer Jesper Holm, Managing Director hos Dolle Nordic.

Bygningsbestanden inden for netop detailbranchen er i løbet af de seneste fem år steget med knap 46 procent. I fjerde kvartal af 2021 var der således godt 18,3 millioner kvadratmeter erhvervsejendomme inden for detail ifølge Ejendomstorvets markedsindeks. Med det øgede udbud af kvadratmeter bliver der ligeledes større mulighed for også at udnytte bygninger i højden.

Dolle Nordic lancerer høj lofttrappe til både boliger og erhvervsbygninger. Foto: PR.
Dolle Nordic lancerer høj lofttrappe til både boliger og erhvervsbygninger. Foto: PR.

– Vi oplever øget efterspørgsel på højere lofttrapper fra erhvervslivet generelt, men også på trappeløsninger, som både giver adgang til bygningers tag, og som samtidig kan holde en brand ude i 60 minutter. Vores nye, rekordhøje lofttrappe kan kombineres med begge dele, hvilket gør den meget relevant for netop erhvervsbygninger, der skal leve op til bestemte brandkrav, og hvor der også ofte er ønsker til tagadgang, forklarer Jesper Holm, der samtidig forventer at indtage en ledende markedsposition med den nye 415 centimeter høje lofttrappe.

– Vi forventer i al beskedenhed at kunne sætte os på hele det professionelle marked i Danmark. Vi er den eneste leverandør i landet, der kan dække behovene for både ekstraordinær loftshøjde, 60 minutters brandmodstand og tagadgang i én kombineret løsning, som tilmed er væsentligt billigere end tilsvarende løsninger, fortsætter han.

De nye lofttrapper er udviklet og produceres på Dolle-fabrikken i Frøstrup i Nordvestjylland.