Foster + Partners bag nyt hovedkvarter til Alibaba i Shanghai

Stjernearkitekterne fra Foster + Partners har vundet konkurrencen om at tegne et nyt hovedkvarter til Alibaba i Shanghai. Bygningens kerne bliver som et stort byrum.

Det kinesiske selskab Alibaba, der har specialiseret sig i e-handel, skal have nyt hovedkvarter i Shanghai. Stjernearkitekterne fra Foster + Partners har vundet en arkitektkonkurrence om at stå designet af det enorme domicil, der skal fungere som en signaturbygning, der udstiller virksomhedens arbejdskultur.

– Vi glæder os over at skulle designe det nye hovedkvarter i Shanghai for Alibaba – verdens største online retailer og e-handelsvirksomhed. Vores design lægger vægt på betydningen af kommunikation, medarbejdernes integritet og især skabelsen af et billede, der reflekterer Alibabas position. Konstruktionen er virkeligt designet indefra og ud, idet den er centreret om et stort, overdækket offentligt rum, hvor den unikke beliggenhed udnyttes med udsigt over Huangpu-floden og The Bund, udtaler Luke Fox, der er tegnestuechef hos Foster + Partners.

Bygningen formes omkring et stort, overdækket torv, der skal invitere folk indendørs. Det skal skabe en aktiv og levende social kerne i bygningen, som desuden designes med henblik på ekstrem transparens. Det skal både sikre gode muligheder for udkig fra bygningen og indkig, så folk udenfor kan få et glimt af livet i bygningen.

Kontorer og kontorpladser samt møderum, kantinerum og lignende er alle nøje arrangeret med henblik på at kunne styrke samarbejde mellem medarbejderne. Visuelle og fysiske forbindelser styrker interaktionen, lyder tanken bag. Naturligt lys og uderum skaber mere koncentrerede og engagerede medarbejdere, lyder det videre fra arkitekterne.