Flere millionhammerslag til både Paul Fischer og C. W. Eckersberg

Paul Fischers vinterlige kunstværker skyder juleauktionen i gang hos Bruun Rasmussen med to malerier, der hver blev solgt for over en million kroner, mens hammerslaget også nåede over en million kroner for to værker af dansk malerkunsts fader, C. W. Eckersberg.

Sne og regn dalede både inde og ude i Bredgade tirsdag aften på auktionen hos Bruun Rasmussen, da to vinterværker af den populære kunstner Paul Fischer kom under hammeren. Maleriet ”En vinterdag på Konges Nytorv. Der flages hos Magasin Du Nord” fik et hammerslag på 1,1 millioner kroner, mens værket ”Fra blomstermarkedet på Højbro Plads” blev solgt for hele 1,4 millioner kroner.

LÆS OGSÅ: Maleri af Schønheyder Møller solgt for 480.000 kroner

LÆS OGSÅ: Maleri af Bertha Wegmann solgt for 3,1 millioner kroner

Guldaldermaleren C. W. Eckersberg bragte dog også lidt sol indendørs med to værker fra den danske kyst. ”En søkyst. Danske fiskere er i begreb med at gå ud på fangst” blev solgt for 1,3 millioner kroner, og hammerslaget for værket ”Scene under Søslaget i Køge Bugt d. 1. juli 1677” lød på 1,2 millioner kroner.

– De to vidt forskellige kunstnere Paul Fischer og C. W. Eckersberg får flotte millionhammerslag på vores auktion her til aften. Fischer er ofte meget populær på vores auktioner, og de to smukke malerier af København på gråvejrsdage er ingen undtagelse. Eckersberg er en af landets fremmeste guldaldermalere, hvilket vi ser tydeligt i de to værker af den danske kyst, siger Julie Arendse Voss, vurderingsekspert og leder af afdelingen for ældre kunst hos Bruun Rasmussen.

Paul Fischers stemningsfulde København

"Fra blomstermarkedet på Højbro Plads" af Paul Fischer. Foto: Bruun Rasmussen.
“Fra blomstermarkedet på Højbro Plads” af Paul Fischer. Foto: Bruun Rasmussen.

Ingen har skildret Københavns gader, bygninger og folkeliv så eminent som Fischer. Hans stemningsfulde malerier fortæller om tiden omkring år 1900, hvor byen var sluppet af med sine omkransende volde og udviklede sig til en moderne storby med nye transportmidler, menneskemylder og heftig byggeaktivitet.

Motiverne er let genkendelige, og som kulisse for sine skildringer anvender Fischer særligt gaderne og torvene i den gamle bydel mellem Kongens Nytorv og Rådhuspladsen. De to malerier fra aftenens auktion er skoleeksempler på hans evne til at indfange livet på en hverdag i byen.

"En vinterdag på Kongens Nytorv" af Paul Fischer. Foto: Bruun Rasmussen.
“En vinterdag på Kongens Nytorv” af Paul Fischer. Foto: Bruun Rasmussen.

Se alle værker af Paul Fischer under auktionen HER.

E. W. Eckersberg stadfæstes som dansk malerkunsts fader

"Scene under Søslaget i Køge Bugt d. 1. Juli 1677" af C. W. Eckersberg. Foto: Bruun Rasmussen.
“Scene under Søslaget i Køge Bugt d. 1. Juli 1677” af C. W. Eckersberg. Foto: Bruun Rasmussen.

Eckersberg var en af de fremmeste malere i guldalderperioden. Hans betydning for dansk kunst rækker dog længere end i den høje kvalitet af sine egne værker. Som professor ved kunstakademiet i København satte han dybe spor hos en hel generation af malere, f.eks. Christen Købke, J. Th. Lundbye, P.C. Skovgaard, Martinus Rørbye og mange flere. Eckersberg har derfor siden fået det velfortjente prædikat som “dansk malerkunsts fader”.

I værket ”Scene under Søslaget i Køge Bugt d. 1. juli 1677” aktualiserer Eckersberg en historisk begivenhed, der var kulminationen på en række slag under den såkaldte Skånske Krig mellem Danmark og Sverige. På motivet tager kvinder og børn afsked ved strandkanten med mændene, der hopper i bådene for at bidrage til det, der endte med en dansk sejr.

"En søkyst. Danske fiskere er i begreb med at gå ud på fangst" af C. W. Eckersberg. Foto: Bruun Rasmussen.
“En søkyst. Danske fiskere er i begreb med at gå ud på fangst” af C. W. Eckersberg. Foto: Bruun Rasmussen.

Se alle værker af C. W. Eckersberg under auktionen HER.

Se alle hammerslag fra auktionen tirsdag den 30. november HER.

Find de kommende auktioner hos Bruun Rasmussen i Bredgade 33 HER og oplev det virtuelle eftersyn HER.