ferm LIVING og Berit Mogensen Lopez med kollektionen Entire

Entire hedder den nye tekstil-kollektion fra ferm LIVING, som er et resultat af et samarbejde med kunstneren Berit Mogensen Lopez. Kollektionen er lavet ud fra akvareller og forener kunst med indretning på en elegant, poetisk og grafisk stærk måde.

ferm LIVING og Berit Mogensen Lopez med kollektionen Entire. Foto: PR.
ferm LIVING og Berit Mogensen Lopez med kollektionen Entire. Foto: PR.

For at opnå den rette komposition til Entire arbejdede Berit med udklippede former i papir. Papiret tillod hende at rykke rundt på kompositionen med stor lethed, indtil det helt rette udtryk viste sig. Udklippene i papir blev kombineret med vandfarver for at give værket den lethed og elegance, som også kendetegner hele Entire kollektionen.

LÆS OGSÅ: Sofacompany i samarbejde med rebelsk designer

– Jeg er nok i en konstant afsøgende og udformende fase – både når jeg arbejder for mig selv og for kunder som ferm LIVING. I mit atelier har jeg mit materialebibliotek med ting og værker, som jeg enten arbejder på, har lagt fra mig, eller som har et potentiale. Så sker det, at jeg i min kreative proces, kommer i tanker om noget, der kunne passe godt til en kunde, eller som tåler at blive arbejdet videre med – og så tager jeg det frem fra materialebiblioteket og fortsætter med at afsøge og udforme, forklarer Berit om sin kreative process.

Entire er holdt i rolige nuancer, som reflekterer sæsonens ånd samt det taktile afdæmpede udtryk, der er indbegrebet af ferm LIVING. Berit forklarer, at det var hendes eget og designteamets ønske, at printet skulle være let aflæseligt, hvilket vil sige, at printet skulle være nemt at bruge i forskellige kontekster og til forskellige designs.

– Normalt arbejder jeg med mere kontrast, men her passede det godt, at vi arbejdede ud fra nogle kuraterede toner og nuancer. Vi var enige om, at når et print skal fungere på et møbel eller en lampe, så skal det passe ind i nogle rammer. Det er fint, at det larmer lidt, men som designer skal man altid have in mente, hvad der passer i et hjem. Farverne i Entire indbyder til ro samtidig med, at det har et dejligt poetisk og malerisk udtryk. Der er en helhed i det – der sker noget – men øjet slapper af, siger hun.

Entire kollektionen fra ferm LIVING består af: Entire Tapestry Blanket, Entire Lampshades og Entire Upholstry på Rico og Catena kollektionen.

Entire Tapestry Blanket

Entire Tapestry Blanket. Materiale: 100 procent bomuld. Størrelse: B: 120 x H: 170 centimeter. Pris: 999 kroner. Foto: PR.
Entire Tapestry Blanket. Materiale: 100 procent bomuld. Størrelse: B: 120 x H: 170 centimeter. Pris: 999 kroner. Foto: PR.

Entire Tapestry Blanket forener kunst og boligdesign og skaber et stærkt udtryk. Entire-kunsthåndværket er både elegant, poetisk og grafisk stærkt. Entire Tapestry Blanket er lavet ved hjælp af traditionel tæppevævningsteknik og har dekorative frynser rundt om kanterne, der giver det en karakteristisk kant. Lad Entire Tapestry Blanket ligge afslappet over sofaens armlæn eller hæng det på væggen som en imponerende dekoration.

Entire Lampshades

Entire Lampshade - Large. Materiale: 90 procent linned og 10 procent polyester. Størrelse: Ø: 42 x H: 40 centimeter. Pris: 1.399 kroner. Foto: PR.
Entire Lampshade – Large. Materiale: 90 procent linned og 10 procent polyester. Størrelse: Ø: 42 x H: 40 centimeter. Pris: 1.399 kroner. Foto: PR.
Entire Lampshade - Short. Materiale: 90 procent linned og 10 procent polyester. Størrelse: Ø: 33 x H: 18.5 centimeter. Pris: 1.199 kroner. Foto: PR.
Entire Lampshade – Short. Materiale: 90 procent linned og 10 procent polyester. Størrelse: Ø: 33 x H: 18.5 centimeter. Pris: 1.199 kroner. Foto: PR.

Entire Lampshades i tekstil forener kunst med boligdesign og skaber derved et kraftfuldt udtryk. Sæt Entire Lampshade sammen med din foretrukne lampefod fra ferm LIVING-kollektionen for at opnå den ideelle belysningsløsning til dit hjem. Lampeskærmen fås i to størrelser. Entire Lampshade Short passer til Hebe Lamp Bases i small og medium samt Post Table Lamp Base. Entire Lampshade Large passer til Post Floor Lamp Base.

Rico Lounge Chair – Entire

Rico Lounge Chair - Entire. Materiale: 100 procent bomuld. Størrelse: B: 87 x H: 79 x D: 81.5 centimeter. Pris: 15.999 kroner. Foto: PR.
Rico Lounge Chair – Entire. Materiale: 100 procent bomuld. Størrelse: B: 87 x H: 79 x D: 81.5 centimeter. Pris: 15.999 kroner. Foto: PR.

Rico-kollektionen byder kurver og volume velkommen i et klassisk design, defineret af bløde linjer og et indbydende udtryk. kollektionens bølgende struktur giver ethvert rum en moderne forening af komfort og elegance og drager dig ind i sin moderlige omfavnelse. Rico Lounge Chair med Entire polstring er en del af et Made to Order koncept.

Catena Sofa Center – Entire

Catena Sofa Center - Entire. Materiale: 100 procent bomuld. Størrelse: B: 108 x H: 76 x D: 108 centimeter. Pris: 13.999 kroner. Foto: PR.
Catena Sofa Center – Entire. Materiale: 100 procent bomuld. Størrelse: B: 108 x H: 76 x D: 108 centimeter. Pris: 13.999 kroner. Foto: PR.

Den omfavnende sækkestol-inspirerede form på den lave Catena-sofa sofa har generøse dimensioner og er perfekt til total afslapning og hygge. Navnet Catena er inspireret af kædelinjens kurve, det vil sige den u-form, som skabes af en kæde eller et kabel, der er ophængt i begge ender, og som afspejles i de bløde kurver og dekorative sømme på Catena sofaen. Serien består af seks individuelle moduler, der kan kombineres på flere måder og således skabe det ønskede udtryk. Catena Sofa Center med Entire polstring er en del af et Made to Order koncept.