Få tilskud til nye vinduer

Med Energistyrelsens nye pulje til energirenoveringer kan mange boligejere med tilskud skifte de gamle vinduer og terrassedøre til nye energivinduer – meget billigere.

Få tilskud til nye vinduer. Foto: PR.
Få tilskud til nye vinduer. Foto: PR.

Med erfaringer fra den første pulje er landets glarmestre klar med rådgivning om, hvordan man udfylder ansøgning om tilskud til at få skiftet til nye og mere klimavenlige vinduer og døre.

I oktober i år åbnede første runde af Energistyrelsens pulje til energirenoveringer. De første 245 millioner kroner var der rift om, så de er allerede væk. Men i første kvartal 2021 åbner en ny pulje, og denne gang med 375 millioner nye kroner til energirenoveringer.

Derfor gælder for boligejerne det om at være hurtig på tasterne, hvis man vil gøre sig håb om at få del i puljen, og dermed få skiftet de gamle vinduer ud med nye og mere klimavenlige vinduer. Der kan blandt andet søges om tilskud til udskiftning af vinduer og ovenlys, montering af forsatsvinduer og udskiftning af yderdøre med minimum 70 procent glas, hvilket typisk er terrassedøre.

– Puljen til energirenovering tilbyder markante tilskud til netop sådanne ting som nye vinduer. Og da varmeregningen ofte fylder en del i huse med vinduer, der er 30-50 år gamle, blev den første pulje lynhurtigt tømt. Derfor opfordrer vi boligejerne til allerede nu at sikre sig et tilbud på nye vinduer, så papirarbejdet er klar, når der åbnes for ansøgninger. siger sekretariatschef Poul Henrik Madelung fra Glarmesterlauget.

Fra udgift til besparelse med tilskud til nye vinduer

Som et konkret eksempel på tilskudsmulighederne kan nævnes, at et 110 kvadratmeter parcelhus, der er mere end 20 år gammelt og som opvarmes med fjernvarme, kan få over 52.000 kroner i direkte tilskud. Herudover kan boligejeren opnå en besparelse på over 3.000 kroner om året.

– Det er en meget stor del af udgiften til nye vinduer som dækkes ind af tilskuddet, og den årlige besparelse sørger for, at udgiften hurtigt bliver til en løbende gevinst. Samtidig bidrager man jo også til at løse klimaudfordringerne, understreger Poul Henrik Madelung.

Udover at være opmærksom på selve vinduernes kvalitet, skal boligejerne være opmærksomme på garantien på det arbejde, der udføres.

– Boligejeren bør altid spørge ind til, hvilken garanti, der er på såvel vinduer som montering. Det er vigtigt, hvis der af den ene eller anden grund opstår problemer efter monteringen. Glarmesterlaugets medlemmer giver en udvidet garanti på alt arbejde. På den måde er man sikret mod uheld eller fejl, understreger Poul Henrik Madelung.

Han fortæller, at vejledning i korrekt ansøgning til Energistyrelsens pulje er gratis fra Glarmesterlaugets medlemmer i forbindelse med tilbudsgivning. Det er vigtigt, at boligejeren søger om tilskud inden arbejdet påbegyndes.

Fakta om Glarmesterlauget

• Glarmesterlauget har flere end 200 medlemmer, som dækker hele landet. Find din lokale glarmester på glarmesterlauget.dk/find-din-glarmester/
• En faglært glarmester er specialist i glas og vinduer og kan hjælpe med alt fra store glasfacader til indramning af malerier.
• Glarmesterlaugets Garantiordning dækker op til 200.000 kroner. Se mere på glasmedgaranti.dk.
• Man kan få information om tilskud til energiforbedring på Glarmesterlaugets hjemmeside.