Egmont køber Royal Design Group

Egmont Publishing køber Royal Design Group AB, der står bag både RoyalDesign og Rum21 og omsætter for næsten 750 millioner kroner. Sælger er Verdane og eEquity.

Egmont køber Royal Design Group. Foto: PR.
Egmont køber Royal Design Group. Foto: PR.

Egmont udvider nu sin position på det nordiske e-handelsmarked markant, idet koncernen køber hele Royal Design Group AB af Verdande og eEquity. Der er tale om om en milliardinvestering for Egmont-divisionen Egmont Publishing, der indledte sin satsning på e-handel i 2013. Egmont Publishing har i dag en portefølje bestående af otte e-handelsvirksomheder, som har vist stærk vækst, og som sammen med RoyalDesign omsætter for samlet omkring fem milliarder kroner.

Royal Design Group AB er førende i Norden og på visse europæiske marknader inden for bolig og interiør og forventes at omsætte for omkring 750 millioner kroner i 2020. Royal Design Group står bag de populære netbutikker RoyalDesign og Rum21. Virksomheden har gennem de seneste år investeret kraftigt i opbygningen af ​skalérbare systemer og infrastruktur, herunder et automatiseret robotlager.

– Vi har haft øje for RoyalDesign i mange år. Vi har haft en ambition om udvide vores position inden for ”Bolig & Interiør”-kategorien, et område hvor vi har stor oplevelse af at hjælpe leverandørerne med at udvikle starke varemærker samtidig med, at vi fokuserer på at skabe positive kundeoplevelser gennem inspiration og shopping. Vi ser frem til at støtte RoyalDesigns fortsatte udvikling og vækst gennem et langsigtet og aktivt ejerskab, siger Cato Broberg, der er vicedirektør for Egmont Publishing E-handel.

Egmont Publishing køber samtlige aktier og overtager dermed det fulde ejerskab af Royal Design Group AB. Selskabets nuværende bestyrelsesformand, Harald Ennen, fortsætter i samme rolle.

Han er et velkendt ansigt inden for Egmont, da han dagligt arbejder som administrerende direktør for e-handelsselskabet OutNordic, der står bag både svenske Outnorth og Norwegian Fjellsport.

Verdane vil fortsat være repræsenteret i bestyrelsen i 2021 og kan derved bidrage til en jævn overgang.

– Vi i Verdane er stolte af et givende samarbejde med teamet i Royal Design Group og eEquity, hvor vi har været i stand til at drage fordel af Verdanes erfaring fra over 30 andre e-handelsinvesteringer til dato, siger Daniel Ahlstrand, investeringschef hos Verdane.

– I 2012 blev vi den første institutionelle investor, der investerede i Royal Design Group. På det tidspunkt havde virksomheden et salg på 95 millioner svenske krober. I dag har de en omsætning på næsten en milliard svenske kroner og har god rentabilitet. Vi har været meget aktive i investeringen og spillet en nøglerolle i overtagelsen af ​​Rum21, opbygget et fantastisk ledelsesteam og været involveret i to større projekter, der har haft en stor indflydelse på øget rentabilitet: en højkvalitets e-handelsplatform og et avanceret automatiseret lager, siger Magnus Wiberg, administrerende partner hos eEquity.

Royal Design Group AB har hovedkontor i Stockholm og har et lager i Nybro, Småland. Virksomheden har 120 ansatte og ledes af administrerende direktør Magnus Pettersson.

Egmont Publishing, der ejes af den nordiske mediekoncern Egmont, investerer i e-handelsvirksomheder i nicheområder af interesse som udendørs og friluftsliv, hjem & interiør, skønhed & sundhed og børn & baby. Fokus er på områder, hvor kunderne efterspørger et bredt og dybt sortiment af kvalitetsprodukter. Porteføljen består af førende nordiske e-handelsvirksomheder som Jollyroom, Bagaren och Kocken, Outnorth, Garnius, Fjellsport, Nice Hair, Med24 og Skitt Fiske.

Transaktionen er betinget af godkendelse fra de svenske og norske konkurrencemyndigheder.