Drømmekøkken fra Kvänum med lækre farver

Kun fantasien sætter grænser for et individuelt drømmekøkken. Det har Kvänum netop demonstreret med indretningen af et luksuriøst køkken, hvor internationale noter, ekspressive farver og overflader samt specialudviklede løsninger går op i en højere enhed.

Drømmekøkken fra Kvänum med lækre farver. Foto: PR.
Drømmekøkken fra Kvänum med lækre farver. Foto: PR.

Efter et par årtier med base i det hippe London har Caroline Fleming igen bosat sig i Danmark. Med retur fra den engelske metropol havde hun et ønske om et drømmekøkken, hvor eksklusive materialer, farverigdom og internationale indretningstendenser kunne blande sig med skandinaviske noter. Kort fortalt, et individuelt designet køkken, der ikke er at finde på første side i køkkenkatalogerne.

LÆS OGSÅ: Maskulint køkken fra Kvänum med natursten og mørkt træ

LÆS OGSÅ: Kvänum-køkken i sommerhus på den jyske østkyst

LÆS OGSÅ: Kvänum: Klassisk køkken med kant

Opgaven blev lagt i hænderne på Joelina Løkke, indehaver af Kvänum i Danmark, der i samspil med Caroline Fleming og den engelske indretningsarkitekt Lucy Fisher, fik skabt et helt unikt køkkenunivers “upstairs”, suppleret af et atmosfæremættet bryggers “downstairs”.

Upstairs: Drømmekøkken

Lyset vælder ind ad de sprossede ruder i den karnap, der udgør køkkenets ene halvdel. Her er der skabt et friskt, turkisblåt univers med vægge, låger og gardiner i samme Blue Ground farve fra Farrow and Ball. De glatte og enkle asketræslåger er Lindö Art fra Kvänums Contemporary-kollektion, som er malet i en specialfarve, er et godt eksempel på, at vi kan opfylde individuelle ønsker af næsten enhver art, fortæller Joelina Løkke. Hun understreger, at det kun er fantasien, der sætter grænser for det individuelle drømmekøkken.

Drømmekøkken fra Kvänum med lækre farver. Foto: PR.
Drømmekøkken fra Kvänum med lækre farver. Foto: PR.

Køkkenets lyse og forårsfriske udtryk forstærkes af de hvide/lysegrå bordplader i Arabescato marmor, som netop reflekterer dagslyset. De enkle, og grafisk stringente låger, får et varmt modspil af et Quooker-armatur i bruneret messing – et materiale, der skaber forbindelsen ind til køkkenets anden sektion, som domineres af en lang og funktionsmættet køkken-ø med matchende marmorbordplade.

Øens skabslåger er også Lindö Art, men her er de beklædt med messingfronter, der har fået en helt speciel brunering, så overfladen fremstår flammet og varm. Den ene halvdel af øen indeholder en stor kogesektion, imens der i den anden halvdel er skabt plads til spisende gæster – et designmæssigt greb, hvor skabene er placeret lidt længere inde under bordpladen.

Drømmekøkken fra Kvänum med lækre farver. Foto: PR.
Farver, materialemiks, teksturer og taktilitet er centrale elementer i det engelsk/fransk-inspirerede køkken fra Kvänum, hvor Lindö Art-lågerne er blevet henholdsvis malet med specialfarver og beklædt med bruneret messing. Foto: PR.

Legen med materialer, teksturer og farver kommer også til udtryk i de højskabe, der er anbragt på væggen bag køkkenøen. Her er der valgt en næsten sort, bejdset trælåge med en rustik overflade. Lågerne er hugget ud i hånden med en traditionel engelsk økse. Bag lågerne gemmer sig et kaffeskab, køl og frys, diverse ovne samt et vinkøleskab. Billedet af et engelsk/fransk-inspireret køkken fuldendes af et egetræsgulv med et kunstfærdigt malet mønster og vægge beklædt med turkisblå tekstiltapeter.

Downstairs: Hyggeligt bryggers

Der er skabt en hyggelig stemning i kælderens bryggers ved hjælp af Ekebylåger i farven Mandel, hyldeknægte og en rustik bordplade i olieret egetræ. Foto: PR.
Der er skabt en hyggelig stemning i kælderens bryggers ved hjælp af Ekebylåger i farven Mandel, hyldeknægte og en rustik bordplade i olieret egetræ. Foto: PR.

Spændvidden i Kvänums program visualiseres i villaens kælder, hvor et gammelt vaskerum er blevet forvandlet til hyggeligt arbejds- og opbevaringsrum med plads til kreative udfoldelser. Stemningen her er sval med en traditionel charme, som underbygges af en rustik træbordplade, hylder med svungne hyldeknægte, skabslåger med rammer og greb, samt sokkelpaneler med udskæringer. Der er anvendt en håndmalet Ekeby låge fra Kvänums Modern Classic-kollektion i farven Mandel. Fronterne har en 60 mm bred ramme, stramme inderkanter og synlige hængsler.

Bryggers fra Kvänum. Foto: PR.
Foto: PR.

Der er etableret et hyggeligt miljø med plads til at udfolde sig kreativt, men også et rum, hvor man kan ordne blomster, rense grøntsager og stryge. Samtidig er der skabt god opbevaringsplads og sat låger for diverse installationer, så bryggerset kommer til at fremstå som et harmonisk hele, forklarer Joelina Løkke. Glatte hvide lofter og et lyst gulv understøtter fornemmelsen af rumlighed på trods af lav loftshøjde.