Dobbelt emfang i kogepladen giver lugtfri ventilation

Ny løsning med dobbelt emfang i kogepladen giver lugtfri ventilation. Helt ren luft i køkken og bolig med Thermex Le Mans II emfang og Plasmex filter-teknologi.

Nu kan en “Hood in Hob” løsning med emfang i kogepladen kombineres med en effektiv luftrensende ventilation, der giver varmegenbrug uden lugt. Det skriver Thermex Scandinavia i en pressemeddelelse.

Fra Thermex-emfanget Le Mans II føres luften i rør ned i soklen på køkken-elementet til motoren og det elektroniske Plasmex-filter. Det reducerer lugte fra madlavningen med 96,5 procent, og luften cirkuleres i boligen, så der spares energi. Da rørene er flade, kan skuffer og skabe bruges som normalt, lyder det i pressemeddelelsen.

“Le Mans II, der er designet med dobbelt sug tæt på induktionskogepladerne, er så kraftfuldt, at det åbne køkken med helt frit udsyn og tættere samvær nu er en realitet. Der er ikke længere brug for et traditionelt emfang over kogeenheden.

Luften med røg og damp fra madlavningen renses som noget nyt ved en elektronisk proces. Plasmex-filteret er eldrevet, og den høje effektivitet skabes ved, at elektroder først lader luftpartiklerne positivt. De tiltrækkes derfor ekstra kraftigt af kulfilter-delen i Plasmex, der er negativt ladet -som to magneter.

Samtidig har den elektroniske rensning af luften den fordel, at virkningen er konstant gennem hele filterets levetid på op til 10 år. Her viser erfaringen, at et almindeligt kulfilter gradvist bliver dårligere til at absorbere lugtene”, skriver Thermex Scandinavia.

Ifølge Thermex Scandinavia er der god økonomi i at rense og cirkulere luften. På årsbasis spares 500 til 1.000 kroner, alene fordi varmen i luften bliver i boligen.

“I praksis virker Plasmex-filteret som en luftrenser, der også optager tobaksrøg, pollen og andet, der kan påvirke indeklimaet”, skriver Thermex Scandinavia.

Thermex har hovedsæde i Hjørring og afdelinger i Rødovre, Norge, Sverige, Finland og Spanien. Virksomheden designer og udvikler emhætter og emfang og har i over 60 år leveret løsninger til både private og erhvervslivet.