Dine vægge kan dele din personlighed

Hvis du ønsker, at din bolig skal afspejle din personlighed, er væggene et godt og enkelt sted at begynde, lyder det fra interiørekspert fra Berlin.

Er der nogen mere enkelt måde at give din bolig personlighed på end med det helt rigtige maleri på væggen? Valget af mulige motver, farver og figurer synes uendelig, men den generelle regel er ifølge interiørekspert Katarzyna Kolenda fra Dekoria, at alt, hvad du synes om, er tilladt. Uanset om det er en tegning af dit eget barn eller en souvenir fra din seneste ferie.

Når du finder det perfekte billede, er der derudover enkelte retningslinjer, der kan hjælpe med at få skabt den rette scene for de personlige udtryk, som din bolig skal rumme. Katarzyna Kolenda afslører, hvilke vægdekorationer der passer til hvilken type, og giver tips til, hvordan man arrangerer dem.

Til lejligheden midt i byen peger hun derfor på grønne, botaniske motiver i rammer af træ som oplagte muligheder for at give hjemmet en rustik, kreativ charme.

Hjemmet skal også være en hule, hvor man får mulighed for at organisere sine tanker og følelser, skabe klarhed og få ladet batterierne op med fornyet energi. Samtidig er det blandt andet her, hvor man rodfæster sine værdier og har mulighed for at give dem et fysisk eller et kommunikativt udtryk.

– “Statements” og talemåder hører ikke længere kun til på den bærbare computer eller på en T-shirt, siger Kolenda.

– På få øjeblikke kan du give et rum en ny stemning og en ny effekt – og især i kombination med andre billeder.

Er du til det naturlige udtryk, skal du måske ikke gå efter tunge aluminiumsrammer til dine billeder. Ubehandlet træ, kurveflet og vægge af natursten – listen over naturlige materialer, der er kommet i fokus gennem de seneste år, er med god grund lang. Den behagelige og afspændende effekt, som disse materialer har, er ifølge Katarzyna Kolenda ikke til at komme udenom, og hun påpeger, at den beviseligt endda kan reducere stress.

Hvert vægmaleri afslører meget om den person, der vælger at udstille det i sin bolig, påpeger hun videre. Uanset om det er blomstermønstre for naturelskere eller actionhelte for Die Hard-cineaster. Og det gælder først og fremmest om at finde noget, man kan lide.

– Når man finder det rigtige billede, skal man blot lytte til sin mavefornemmelse, opsummerer Kolenda. Kontraster og smarte kombinationer kan opstå over tid, og som boligejeren selv, vil de ændre sig i løbet henover livet.