Det skæve tårn i Montreal er omdannet til kontorer

Det skæve tårn i Montreal blev opført i forbindelse med OL, men stod i mange år ubenyttet hen. Senere er det blevet omdannet til kontor.

I løbet af sommeren 2018 flyttede virksomheden Desjardins Movement ind i det skæve tårn i Montreal – Montréal Tower, der engang var kendt som det olympiske tårn i Montreal.

Tårnet havde stået tomt siden 1987, da det blev omdannet til et kontorer designet af Provencher_Roy. Desjardins Movement har for de næsten 15 år lejet sig ind i syv af de 12 etager, og optager dermed 80 procent kontorlokalerne i det skæve tårn. Under renoveringen, der blev indledt i 2015, blev dele af tårnet åbnet op for at sikre ​​naturligt lysindfald under hensyntagen til den originale arkitektur.

Tårnet er designet af arkitekten Roger Taillibert og opbygget af præfabrikerede betonplader, der gennembores af lodrette strimler af vinduer. Arkitekturen blev oprindeligt designet til at imødekomme sportsforbund. Derfor måtte den tilpasses for at rumme mange af Desjardins.

De tusinde ansatte i virksomheden nyder nu de moderne kontorlokaler, der bades i naturligt lys. For at opnå dette resultat måtte næsten alle Montréal-tårnets mekaniske systemer renoveres for at bringe dem op på kode og standarder. Den største udfordring i forbindelse med renoveringen var at få fjernet de præfabrikerede betonplader for at gøre tårnet mere transparent. De blev byttet ud med vinduer, som nu dækker 60 procent af facaden for at skabe et behageligt arbejdsmiljø. Ud over at afsløre den spektakulære struktur af det arkitektoniske ikon, har renoveringen også bragt liv i tårnet og givet det ny energi.

– Efter dens 30 år med skjult eksistens afslørede vi endelig for hele verden den nye struktur i Montréal Tower, siger Claude Provencher, seniorpartner og medstifter af arkitektfirmaet.

Ud over at skabe et arbejdsmiljø, der tilskynder til udveksling og kreativitet, skulle indretningen af de nye kontorlokaler symbolisere tårnets historie. De bemærkelsesværdige rum, som de syv etager i arkitektursymbolet nu byder på, er blevet forbedret af et design, der tilpasset det olympiske stadions organiske former. Flere historiske referencer til stadionens første kald er inden for de forskellige områder.

– Det var et privilegium at arbejde på et så enestående sted, der repræsenterer så meget i den kollektive forestillinger. Vores designstrategi har været at fremvise den spektakulære arkitektoniske karakter i Montreal-tårnet, der stadig er gennemsyret af den olympiske ånd. Interiørets design tilskynder til samarbejde og vidensdeling i et sundt miljø, ligesom det trækker paralleler til Desjardins værdier, forklarer Julien-Pierre Laurendeau, der er interiørarkitekt hos Provencher_Roy.

Indefra og ud blev tårnets imponerende betonkonstruktion fremhævet af de neutrale nuancer på overfladerne. De rummelige og lyse værelser har nu lysegråt, marmoreret gulv. Vinduerne er blevet blotlagt for at skabe arkitektonisk promenade, der giver medarbejderne en storslået udsigt ud over stadion og byen. Fælleslokaler til samarbejde og pauser er arrangeret langs de imponerende glasvægge.

Stedet er udformet med ultramoderne kontorer, der indeholder det nyeste teknologiske udstyr for at tiltrække og imødekomme behovene hos medarbejdere i alderen 25 til 35 år. Lounges, underholdningsområder og multifunktionelle rum er designet specielt til en ungdommeligt og aktivt medarbejdergruppe. Den strømlinede og moderne stil i designet af tårnets interiør har desuden til hensigt at skabe en følelse af tilhørighed Desjardinsmedarbejdere.

Desjardins Groups nye lokalers indvielse fandt sted i løbet af sommeren 2018.

I alt omfatter tårnet knap 14.000 kvadratmeter kontorer. Der er syv konferencelokaler, 11 møderum, et auditorium og 1.200 kontorarbejdspladser til 1.400 medarbejdere. Der er 23 lukkede kontorrum, en kantine med plads til 400 medarbejdere, et multifunktionelt rum med plads til 150 medarbejdere, tre lounges, et wellness-center med træningsfaciliteter og forskellige mindre rum til pauser.