Desinfektionssystem i individuelle rum dræber corona

Module Hygien er en kollektion af individuelle rum med et automatisk UV-C-desinfektionssystem, der på fem minutter dræber 99,9 procent af corona-partikler.

Module Hygien er en kollektion af individuelle rum med et automatisk UV-C-desinfektionssystem, der på fem minutter dræber 99,9 procent af corona-partikler. Foto: PR.
Module Hygien er en kollektion af individuelle rum med et automatisk UV-C-desinfektionssystem, der på fem minutter dræber 99,9 procent af corona-partikler. Foto: PR.

Virksomheden Module har lanceret “Module Hygien”. Det er en kollektion af individuelle rum med et automatisk UV-C-desinfektionssystem, der på fem minutter dræber 99,9 procent af alle coronaviruspartikler såvel som andre vira og bakterier i rummet. Module Hygien produceres i Finland og er siden den 1. januar blevet solgt i Finland, Tyskland, Sverige og Norge.

De lydisolerede rum med automatisk desinfektion skal give sikre betingelser for effektivt arbejde og koncentration, eksempelvis på kontoret og i offentlige bygninger.

– Vores hygiejnesamling indeholder to individuelle rum: hDuo er for eksemepel velegnet som et lydisoleret, fredeligt arbejdslokale og til fjernmøder, og hTeam kan også fungere som et mødelokale. Rummene er designet til at understøtte effektivt arbejde. Ud over god lydisolering har værelserne en behagelig akustik, effektiv ventilation og LED-belysning, der ikke blænder eller reflekterer computerskærmen, siger Harri Välimaa, der er administrerende direktør for Muotolevy Tilaratkaisut Oy.

Virksomheden Module er en del af Muotolevy, og rum-modulerne fremstilles på Muotolevys fabrik i Nummela i det sydlige Finland.

Den laminære luftstrøm i modulrummet betyder, at aerosoler, der kan indeholde vira, og som opstår, eksempelvis når nogen nyser eller udånder, hurtigt skubbes ned på gulvet. Rummet er sikrere end et normalt åbent kontormiljø også til møder eller parvis arbejde, fordi aerosolerne ikke svæver rundt inde i rummet.

LÆS OGSÅ: Berøringsfri spritdispenser med kapacitet til fem liter

– Det automatiske UV-C-desinfektionssystem og den laminære luftstrøm i vores rum bidrager til at forhindre spredning af sygdomme i arbejdsmiljøet og dermed til nedsat sygefravær. Dørhåndtagene til værelserne har også en antibakteriel overfladebehandling, der dræber op til 99,99 procent af skadelige mikrober, siger Harri Välimaa.

Lang erfaring med UV-C lys som desinfektionsmetode

Desinfektionsmetoden, der er baseret på UV-C-lys, er blevet brugt i flere årtier til at dræbe vira og bakterier i luften, på overflader, genstande og i vand.

Undersøgelser har vist, at UV-C-lys effektivt dræber vira, herunder coronavirus (SARS CoV-2) RNA, som forhindrer dem i at sprede sig og øges. Modstand mod UV-C lys i vira eller bakterier er ikke blevet fastslået i undersøgelser. UV-C-lyset, der bruges i modulets hygiejnesamlings rum, er ikke ozon.

Det automatiske desinfektionssystem i modulhygiejne-samlingens individuelle rum starter, når rummet er tomt, og døren er lukket. De enkelte rum har en signallampe, der viser, om desinfektionen er afsluttet, ved at gå i gang eller allerede er i gang. Efter hurtig og effektiv desinfektion er rummet virusfrit og klar til at tilbyde et sikkert arbejdsmiljø for kommende brugere.