Design af loftet i fokus

Design af loftet er i stigende grad blevet et fokusområde. Hos Rebel Walls glæder man sig over, at der nu også kigges mod den femte væg.

Den svenske virksomhed Rebel Walls har designet tapet til alle vægge lige siden tapetmaskinen begyndte at køre for første gang for seks år siden. Tiden er nu kommet til at alle andre skal skrue op for deres indretning – og give noget velfortjent kærlighed til loftet, lyder det i en pressemeddelelse fra virksomheden.

– Den femte væg burde være et nøgleelement for enhver designer, uanset om du er amatør eller professional. Og nu lancerer vi dette unikke koncept, siger Johanna Ek, designer ved Rebel Walls, i meddelelsen.

Lofter har normalt ikke nogen særlig rolle i rummet omkring os. De forbliver ofte anonyme – i hverdagen såvel som i indretningen og design. Men struktur, farve, geometriske former og symmetriske skyggespil kan understøtte loftets arkitektoniske rytme, samtidig med at man skaber en effekt af ro og orden eller måske endda kaos på oprørsk måde, skriver Rebel Walls i meddelelsen.

– Trenden med at eksperimentere med farve og mønstre i loftet har endelig bredt sig til den større masse, og vi kunne ikke være mere begejstrede, udtaler Maria Sjöstrand, der er stylist på Rebel Walls.

Når man bruger loftet på den rigtige måde, kan det forbedre et rum umådeligt meget, påpeger hun. Enten ved at bringe nye dimensioner ind, hvor man skaber dybde med et drømmende tapet, der supplerer resten af væggene i rummet eller ved at dække alle fem vægge.

– Du kan også få et trangt værelse til at føles mere rummeligt ved at hæve loftet – eller du kan opsætte et fototapet. Ved at dække alle fem vægge med tapet skaber ikke kun en illusion af højde – det skaber også en modig erklæring, forklarer Maria Sjöstrand.