Dansk design: Drivhus i træ

Trods det engelsk-klingende navn er drivhuset The Greenery et nyt dansk designet og bæredygtigt drivhus i træ. Se det smukke design her.

Ægteparret Majken og Christoffer Eriksen fra Hornbæk. Foto: PR.
Ægteparret Majken og Christoffer Eriksen fra Hornbæk. Foto: PR.

The Greenery er et bæredygtigt drivhus i træ, der ikke blot kan anvendes som væksthus til planterne, men også som et rekreativt rum.

LÆS OGSÅ: Palmer i Danmark – de bedste hørpalmer til haven

Som passionerede haveejere havde ægteparret Majken og Christoffer Eriksen fra Hornbæk længe været på udkig efter et drivhus. Et drivhus, hvor de kunne dyrke frugt og grønt, men som samtidig kunne give dem et ekstra rum i haven til afslapning og familiehygge. Da de ikke kunne finde det på markedet, satte de sig for selv at tegne og bygge det. Det blev til ”The Greenery”, et dansk-designet drivhus i bæredygtigt træ, som opfylder familiens – og sikkert mange andre danske familiers – ønsker om et drivhus, der ikke blot er et vækstrum, men som kan have mange funktioner. Det skriver thegreenery.dk i en pressemeddelelse.

The Greenery – et nyt dansk designet drivhus i træ. Foto: PR.– Et af vores store ønsker til drivhuset var også at forlænge udesæsonen med en måned på hver side af sommeren, så vi kunne nyde naturen, udelivet eller en middag i regn og blæst. Det kan vi nu med The Greenery, fortæller Majken Eriksen i meddelelsen.

Hun fortæller videre, at familien er meget miljø- og klimabevidste og det har haft betydning for udviklingen af The Greenery.

The Greenery – et nyt dansk designet drivhus i træ.
The Greenery – et nyt dansk designet drivhus i træ. Foto: PR.

– Fra starten har vi haft stor fokus på bæredygtighed, kvalitet og æstetik. Samtidig har vi udviklet The Greenery, så det er meget let at vedligeholde, fortæller Majken Eriksen.

Hele familien Eriksen har nu glæde af The Greenery, som det ekstra rum i haven. Her kan de dække op til middag. Majken kan i fred og ro sidde i The Greenery og arbejde hjemmefra. Her kan hun også dyrke sin passion for yoga eller læse en god bog omgivet af grønne planter og udsigt til himmelrummet.

The Greenery – et nyt dansk designet drivhus i træ. Foto: PR.Med en loftshøjde på tre meter er der bogstavelig talt højt til loftet i The Greenery, og mulighederne er uendelige. Højden er også med til at forbedre indeklimaet og sikre en behagelig arbejdsstilling. Vinduerne er lave i 4 milimeter hærdet glas.

The Greenery – et nyt dansk designet drivhus i træ. Foto: PR.– Du kan fylde dit trædrivhus med små grønne spirer, der gror trods gråvejr og temperaturfald. Plant en blomstrende rose, indret drivhuset med et plantebord, en hyggekrog til afslapning, store duftende krydderurter, en hængekøje, et skrivebord eller sågar en seng, lyder det inspirerende fra Majken Eriksen.

– Selvom det er koldt, vådt og blæsende udenfor, er der lunt i mit drivhus. Jeg kan sidde derinde og arbejde uforstyrret med fuglenes kvidren som baggrundsmusik. Jeg bruger det selv året rundt til dyrkning af frugt, grønt og blomster og vi spiser derude i ydermånederne, men mest af alt er det mit rum ude i naturen, siger hun videre.

The Greenery – et nyt dansk designet drivhus i træ. Foto: PR.The Greenery leveres i to størrelser: et kvadratisk drivhus på 5,3 kvadratmeter der passer ind i selv den mindste have og et rektangulært på cirka 10 kvadratmeter til den mere ambitiøse haveejer.

– Vi tager gerne imod ordrer under coronakrisen og arbejder på højtryk for at kunne levere så hurtigt som muligt, dog med de forbehold, som vi nu er nødt til at tage i forhold til sundhedsmyndighedernes anvisninger, som vi følger til punkt og prikke, siger Majken Eriksen.