Charmerende byhus i Montréal inspireret af fortidens paladser

Det charmerende byhus, Maison du Parc, i Montréal inspireret af fortidens paladser og designet af La Shed Architecture.

Foto: Maxime Brouillet.

Et byhus i den canadiske storby Montréal er klemt ind mellem de øvrige bebyggelser i en karrélignende struktur, men huset ligger med udsigt til byens La Fontaine Park. Indretningen rummer masser af kontraster og er inspireret af af paladser fra begyndelsen af forrige århundrede.

Den klassiske indflydelse dominerer i husets overordnede design med hensyn til både rumorganisation og valg af atmosfære, materialer og møbler.

Trappen, der ligger i hjertet af hjemmet, snor sig gennem de tre etager på en spektakulær måde og bygger bro mellem de forskellige rum. På toppen af ​​den skulpturelle trappe, er der et enormt ovenlysvindue, der fremhæver trappens iøjnefaldende kurver. Tynde, udskårne skillevægge krummer rundt og omslutter trappetrinene af træ. Gennemsigtig glasskillevægge, der er placeret på begge sider af trappen, gør det muligt for lys at komme ind, mens de kun subtilt afslører, hvad der er bagved, hvilket skaber helt særlige lyseffekter.

Stuen er skabt som den perfekte ramme for afslapning og samtaler foran marmorpejsen. Det gråmalede rum er traditionelt organiseret med symmetriske perspektiver skabt af dobbeltvinduerne, der bidrager med udsigt til parken, mens smalle dobbeltdøre fører til køkkenet.

Med en hel væg af vinduer mod baghaven drager både køkkenet og spisestuen fordel af rigelige mængder naturligt lys og direkte adgang til udearealerne. Køkkenet er indrettet med henblik på at kunne fremstå præsentabelt for gæster, ligesom det funktionelt skal kunne udgøre rammen om tilberedning af gourmetmåltider. Det er organiseret omkring en stor hvid køkkenø af marmor med matte sorte skabe for at skabe et minimalistisk look. Afmonteret på alle sider og hævet fra gulvet med tynde stålben øger øen følelsen af ​​rummelighed i rummet.

Badeværelset i kælderen er ligeledes designet med gæster i tankerne og leverer en overraskende oplevelse inspireret af badeværelser på restauranter. En cylinderformet håndvask er installeret på gulvet foran et skillespejl i et rum med en teatralsk fornemmelse, der åbner op på trappen og vender mod den belyste vinkælder.

Den omhyggeligt restaurerede facade, der vender mod gaden, konkurrerer med den bagerste facade, der helt består af vinduer og åbner ud til baghaven.

De arkitektoniske detaljer er centreret omkring en omhyggelig balance mellem sort og hvid, der interagerer med bløde nuancer af grå. Raffinerede detalje og rene overgange øger rummets enkelhed og afspejler en balance mellem overflod og tilbageholdenhed.