CES 2020: LG med nye OLED- og NanoCell-modeller

LG Electronics vil hæve barren med 14 nye OLED-modeller, der skal præsenteres på CES 2020 i Las Vegas.

CES 2020: LG med nye OLED- og NanoCell-modeller.
CES 2020: LG med nye OLED- og NanoCell-modeller. Foto: PR.

På CES 2020 i Las Vegas præsenterer LG Electronics blandt andet tre modeller i den nye GX Gallery-serie (4K UHD), ægte 8K-tv’er i 77’’ og 88’’ og en helt ny størrelse til OLED-tv’er – 48’’. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

– LGs mål om at levere enestående merværdi til sine kunder bliver i år bragt til live gennem virksomhedens nye sortiment af kunstinspirerede tv-apparater. Ud over den uovertrufne billedkvalitet, der leveres af LGs premium-tv, kommer de nye enheder også med selskabets avancerede teknologier, AI-integration og uovertruffen, futuristisk design muliggjort af OLED-teknologi, udtaler Park Hyoung-sei, administrerende direktør for LG Home Entertainment Company, i meddelelsen.

Fælles for de nye 4K og 8K LG OLED- og 8K LG NanoCell-tv-modeller er ifølge LG Electronics en række avancerede teknologier, herunder den nye α (Alpha) 9 Gen 3 AI-processor. Processoren leveres med forbedret ydeevne og drager fordel af deep learning-algoritmer for yderligere at forbedre LGs anerkendte billedkvalitet og muliggør en overflod af specielle funktioner til at skabe den bedste seeroplevelse med forskellige typer indhold såsom film, spil og sport.

CES 2020: LG med nye OLED- og NanoCell-modeller.
CES 2020: LG med nye OLED- og NanoCell-modeller. Foto: PR.

LGs nye GX Gallery-serie har en elegant og supertynd formfaktor, hvor 65’’-modellen kun er 20 mm dyb. Sammen med et særligt udviklet vægbeslag kan modellerne i Gallery-serien, der fås i størrelserne 55’’, 65’’ og 77’’, monteres direkte mod væggen, hvilket gør disse OLED-tv’er til rene kunstværk. Med sit elegante og innovative design kommer GX-familien med i gruppen af nogle af markedets mest futuristiske og elegante tv-modeller sammen med LG OLED WX (wallpaper) og LG SIGNATURE OLED R.

LG OLED ZX-modeller i ægte 8K overstiger de strenge kriterier, der er sat af Consumer Technology Association (CTA) for den officielle branchedefinition for 8K Ultra HD-tv. Derudover overstiger LGs ægte 8K OLED-tv’er med 77’’ og 88’’ de kriterier, der er anbefalet af International Committee for Display Metrology og er blandt de første modeller på markedet, der har gjort sig fortjent til det nye CTA 8K Ultra HD-certificering.

En anden nyhed er, at LG lancerer OLED-tv i en helt ny størrelse, LG OLED48CX på 48’’. Modellen er en del af CX-serien, som også fås i størrelserne 55’’, 65’’ og 77’’. Med en størrelse på 48’’ og over otte millioner pixels har OLED48CX den samme pixeltæthed som et 8K-tv på 96’’, hvilket giver et fantastisk skarpt billede. Derudover lanceres LGs BX-serie i størrelserne 55’’, 65’’ og 77’’.

LG NanoCell-modellerne for 2020 inkluderer intet mindre end seks ægte 8K-tv’er (65’’ og 77’’ i Nano99-, Nano97- og Nano85-serien), hvor alle overgår CTAs strenge krav for anvendelse af det officielle 8K UHD-logo.

Den ultimative hjemmebiografoplevelse

Årets nye LG OLED-modeller kommer med Dolby Vision IQ-understørrelse samt nyt Filmmaker Mode fra UHD Alliance, der bringer hjemmebiografoplevelsen til et helt nyt niveau. Dolby Vision IQ introducerer nye intelligente funktioner, så tv-modeller med teknologisk support giver den billedkvalitet, som skaberne ønskede uanset det omgivende lys eller typen af indhold, der vises.

CES 2020: LG med nye OLED- og NanoCell-modeller.
CES 2020: LG med nye OLED- og NanoCell-modeller. Foto: PR.

Det nye Filmmaker Mode, som førende Hollywood-instruktører støtter op om, gengiver blandt andet indhold, som filmskaberne havde tilsigtet det. Ved at slukke for nogle efterbehandlingsfunktioner, såsom bevægelsesudjævning, støjreduktion og ekstra skarphed, samtidig med at det rette aspektforhold, farve og billedhastighed opretholdes, kan LGs OLED-tv med Filmmaker Mode gengive indhold, som instruktøren havde i tankerne. LGs OLED-tv er som det første og eneste tv med integreret software til hardwarekalibrering blevet tildelt Excellensen i Engineering Award fra Hollywood Professional Association.

LGs anerkendte smart-tv-platform webOS er givetvis grundlaget, som alle LGs nye OLED- og NanoCell-modeller er bygget på. Platformen giver forbrugerne adgang til det nyeste fra en lang række streamingtjenester som Disney+, Netflix og HBO. Nyt for 2020 er, at Apple TV kommer som en separat app i webOS. Gennem appen kan forbrugerne abonnere og se Apple TV+, købe eller leje film og tv-serier eller se indhold fra deres eget iTunes-bibliotek. Apple TV-appen bliver gjort tilgængelig i løbet af året også på LGs tv-modeller med webOS fra 2018 og 2019.