Carl Hansen & Søn med rekordhøj omsætning igen

Carl Hansen & Søn leverede i 2019 en rekordhøj omsætning på 673 millioner kroner, og overskuddet steg til 37 millioner kroner.

Administrerende direktør Knud Erik Hansen, Carl Hansen & Søn. Foto: PR.
Administrerende direktør Knud Erik Hansen, Carl Hansen & Søn. Foto: PR.

Ifølge Berlingske har den familieejede møbelvirksomhed Carl Hansen & Søn for tiende år i træk leveret en rekordhøj omsætning.

Virksomheden, der sælger danske møbelklassikere som Hans J. Wegner, Børge Mogensen, Arne Jacobsen og Kaare Klint, leverede i 2019 en omsætning på 673 millioner kroner mod 628 millioner kroner året før. Overskuddet landede på 37 millioner kroner mod 10,5 millioner kroner før skat i 2018.

I 2019 har virksomheden haft en vækst på syv procent mod en vækst på 26 procent året før, skriver Berlingske.

Siden Carl Hansens barnebarn, Knud Erik Hansen, som tredje generation stillede sig i spidsen for den familieejede virksomhed i 2002, har Carl Hansen & Søn udvidet sin internationale tilstedeværelse markant. Ifølge Berlingske går næsten 75 procent af virksomhedens salg til udlandet. I regnskabsåret har virksomheden især haft vækst i Asien, Italien, Tyskland og Norge. Virksomhedens administrerende direktør, Knud Erik Hansen, fastholder da også en ambition om at runde en omsætning på en milliard kroner i 2022.

– Det første kvartal i år har der virkelig været fart på, og så er vi blevet sat en lille smule tilbage nu, men vi må sige, at vi under omstændighederne klarer os rigtigt godt. Så medmindre coronakrisen tager for lang tid, håber vi, at det lykkes, siger Knud Erik Hansen til avisen.

Coronakrisen har ramt Carl Hansen & Søn i de lande, hvor der er udgangsforbud. Virksomheden har sendt 78 af dens flere end 1.400 ansatte hjem på lønkompensation.

Carl Hansen & Søn er verdens største producent af møbler designet af Hans J. Wegner, og virksomheden fremstiller også møbler skabt af anerkendte møbeldesignere som Arne Jacobsen, Børge Mogensen, Ole Wanscher, Kaare Klint, Poul Kjærholm, Mogens Koch, Bodil Kjær og Tadao Ando.

Carl Hansen & Søn har flagskibsbutikker og showrooms i New York, San Francisco, Tokyo, Osaka, London, Milano, Stockholm, Oslo og København, og virksomheden har salgsselskaber i USA, Japan og Hongkong.