Boligindretning: Rækkehus til familie med to børn i Moskva

Projektet giver et russisk eksempel på boligindretning af et rækkehus til en familie med to børn. Dog med tydelig spansk inspiration.

Hovedideen med Maxim Kashin Architects boligindretning af et rækkehus i Moskva var at skabe et fascinerende design af rummene, hvor lys og skygge spiller en markant rolle i indretningen af huset, som stadig er designet funktionelt.

Designet er futuristisk, og arkitekterne har ladet sig inspirere af værker fra Santiago Calatrava, især af City of Arts and Sciences i spanske Valencia. Kombinationen af ​​futurisme og hvid vægtløs arkitektur udgjorde en inspirationskilde, og Maxim Kashin Architects besluttede at legemliggøre det i dette projekt.

Buede former på åbne opbevaringssystemer skaber interessante visuelle blikfang, hvor lys og skygge indfanges. Kontrasten mellem lys og skygge dominerer, og buede former ledsages af bløde træk, der er placeret på forskellige niveauer.

Gulvet og en del af væggen i spisestuen er lavet af Breccia-teknikken ud af marmorstykker. Det afspejler de udtryk, der kendetegner Santiago Calatravas projekter, og det supplerer den futuristiske stemning i interiøret. Løsningen er et eksempel på et bæredygtigt design, hvor genanvendeligt materiale bruges til at skabe mosaikken. Gulvet var ifølge Maxim Kashin Architects den mest udfordrende del af projektet. Det er ikke kun bæredygtigt, men også meget holdbart. Stolene i spisestuen er designet af stål og inspireret Leon Ransmeirs barstole.