Boligindretning på italiensk

Villa Cortile i den canadiske storby Toronto er indrettet med inspiration fra især italiensk boligdesign.

Villa Cortile i canadiske Toronto er designet i samarbejde mellem arkitekter og indretningsdesignere fra tegnestuen Audax. Resultatet er en italiensk inspireret boligindretning, hvor modernisme og traditionalisme mødes.

For hovedarkitekt Gianpiero Pugliese har der været tale om et exceptionelt projekt

For at komme til villaens hovedindgang skal man gå ad en graciøs, flisebelagt sti gennem buede porte.

LÆS OGSÅ: Italiensk stil i bolig med Marilyn Monroes aura

LÆS OGSÅ: Italiensk design til terrasse

Stue, spisestue og køkken omkranser den indre gårdsplads, der er indrettet og designet med inspiration fra traditionelle baggårde i Italien. Både stue og spisestue åbner sig ud mod den indre gårdsplads, og naturligt lys strømmer ind.

De glidende overgange mellem huset indre rum og udearealerne i Villa Cortile understreges af et ekstra køkken i stueetagen. Køkkenet er indrettet med panoramiske skydedøre, der kan åbne rummet helt op med terrassen, hvilket gør det muligt at benytte køkkenet året rundt.

Den indre gårdsplads rummer foruden en pool blandt andet en skulptur af Carol Feuerman. Designet af gårdspladsen er nøje afstemt med husets interiør.

Konceptet, der ligger bag designet af Villa Cortiles interiør, er stærkt inspireret af Villa Necchi i det centrale Milano. Den italienske villa, der i 1930erne blev opført til en aristokratisk familie, er indrettet med udgangspunkt i en avant-garde-tilgang til den klassiske italienske villa.

De gennemgående materialer i Villa Cortile inkluderer blandt andet hvid Appennino-marmor, der stammer fra det centrale Italien, hvide egegulve og messing.

I stueetagen finder man blandt andet en hyggekrog omkring en pejs af gråt marmor og messing, og køkkenet er foruden en bar blandt andet udstyret med pizzaovn og grill.

Stueområdet er møbleret med nutidig design fra Minotti, og spisestuen rummer blandt andet et spisebord fra Raphael og stole fra Evelyn.

The striking, main stairwell is distinguished by a walnut handrail, wrought iron balusters, fluted plaster wall paneling, and Appennino marble-clad steps with brass accents.

I tilknytning til villaens største soveværelse er der blandt andet et badeværelse med bad af Arabescatto-marmor samt to walk-in-garderobeskabe samt en særskilt tilhørende, lukket terrasse.

I kælderetagen er der indrettet vinkælder, ligesom der er blevet plads til en parkeringskælder.