Boligindretning i New Yorker-stil – nybyggeri på Manhattan

Manhattans eneste nybyggeri fra grunden ligger i Hell's Kitchen og giver et bud på boligindretning i New Yorker-stil.

Boligindretning i New Yorker-stil er blevet stadig mere udbredt gennem de seneste par årtier. Et nybyggeri, Charlie West, i Hell’s Kitchen stod færdigbygget i 2019, og her er der masser af inspiration at hente. Som altid er man gået i højden i New York, men med sine 16 etager er der ikke tale om et byggeri, der med sin volumen rager ud over det sædvanlige i den amerikanske storby. Projektet er tegnet af ODA Architects, mens designer Andres Escobar fra Lemay + Escobar Architecture DPC har stået for interøret i bygningen på 505 W. 43rd Street.

Overordnet er projektet disponeret som to forskellige bygninger, hvilket har givet mulighed for at skabe et elegant gårdrum, hvor bygningens design væver kvarteres historiske karakteristika sammen med den luksus og modernisme, der kendetegner nutidens Hell’s Kitchen. Murstensfacaden er integreret med de omgivende bygninger og introducerer et markant skulpturelt element af dybde og stil.

Bygning designet til boligindretning i New Yorker-stil

Ankomsten til Charlie West markeres af en lobby i dobbelt højde i hotel-stil, men den er samtidig præget af en industriel stil. Området er indrammet af markante, diagonale og bærende bjælker, som designerne maksimerede og gjorde til et definerende træk.

Escobar og hans designteam indfangede nabolagets DNA i hele Charlie Wests rummelige faciliteter og har tilført et industrielt, men alligevel moderne og indbydende interiørdesign til loungen, poolen og gymnastiksalen samt bygningens 120 boliger gennem brug af naturlige materialer og de gennemtænkte strukturer, der kendetegner boligindretning i New Yorker-stil.

– Fra det øjeblik du træder ind i den lounge-lignende lobby med dens overdådige naturlige materialer og mørke byfarver til den naturskønne pool med dets rolige spa-lignende fornemmelse, kan det føles som om, man er på et boutiquehotel i Miami snarere end i et luksuslejlighedskompleks i Hell’s Kitchen, siger Andres Escobar.

Oprindeligt var det planen at opføre to fritstående punkthuse, men arkitekterne fra ODA Architects ændrede hen ad vejen på den overordnede konfiguration af den samlede volumen. En forbindelsessti mellem bygningerne er eksempelvis integreret med et langt glasoverdækket cykelrum.

– Cykelrummet i gårdrummet mellem de to bygninger fungerer som en forbindelseskorridor, som gjorde det muligt for os at skabe en samlende udvikling snarere end to separate tårne, fortæller Christian Bailey fra ODA Architects.

Foruden klassisk boligindretning i New Yorker-stil kan beboerne i Charlie West nyde bebyggelsens forskellige faciliteter. Den rummer blandt andet en indendørs pool med udendørs adgang, en 6.000 kvadratmeter stor gårdhave, et moderne legerum til børn og et avanceret fitnesscenter, der oversvømmes med sollys.