Boligindretning: Fransk landstil nyfortolket

Boligindretning af bondegård i sydfranske Saint-Clément-de-Rivière giver et bud på, hvordan fransk landstil kan fortolkes.

En stor bondegård i udkanten af den sydfranske landsby Saint-Clément-de-Rivière var fornylig blevet renoveret, men parret, der flyttede ind på gården, var langt fra tilfredse. Renoveringen var klodset udført, og der var lang vej igen for at opnå en boligindretning i klassisk fransk landstil.

 

Dagligstuen var dårligt proportioneret, og de mange små vinduer gav ikke udsigt til ejendommens store grund med græsarealer.

Manglen på gennemsigtighed udendørs gav en klaustrofobisk følelse indendørs. Beboelsesområdet var langt og smalt med meget lave lofter. Bygningens skala og proportioner måtte derfor gentænkes.

To nødvendig udvidelser af henholdsvis stuen og køkkenet har givet mulighed for at omdanne de eksisterende rum og skabe ​​en central gårdsplads. Ved af store vinduer integreres huset med den omgivende have, så den grønne karakter fremhæves yderligere. Den centrale gårdhave vender ind mod huset. Gårdhaven er bevidst placeret “mellem” køkkenet og stuen, så den forener inde- og udearealerne og samtidig maksimerer i lysindfaldet.

De nyligt tilføjede rum nyfortolker husets indre ved at skabe volumen og sikre, udsigten over det enorme omgivende landskab samt gårdhaven fanges langt bedre.

Boligindretning med genopfindelse af klassisk fransk landstil

Valget af materialer præges af sten i henhold til traditionelle sydfranske teknikker for at bevare den lokale arkitektur og for undgå de standardmaterialer, der alt for ofte anvendes. Tanken bag var boligindretning, der genopfinder klassisk fransk landstil på en mere sofistikeret måde.

Store facadeåbninger er etableret, men på sydsiden skaber metalbeklædte skodder og pergolaer skygge. Med deres grafiske design indgår de samtidig som en væsentlig del af husets identitet. Designet og tætheden i ​​det gentagne mønster giver termisk ydeevne til metalskærmene og mulighed for naturlig ventilation.

Desuden skaber den dekorative struktur af det perforerede metalmønster konstant forskellige og levende skygger.

Alle disse metalliske elementer er holdt i en bevidst neutral nuance for at skabe den rette effekt sammen med stenene på husets mure. Denne neutrale palette fremhæver desuden den elegante arkitektur.

Den minimalistiske bolig er indrettet med specialfremstillede møbler, mens funktionelle elementer er gemt væk. Den originale trappe prydes af en lys træoverflade, og under trappen gemmes opbevaringsplads.

Som helhed har tanken bag designet været en homogen indretning, hvor æstetik og funktionalitet går op i en højere enhed.