Børn designer Ikea-kollektion til fordel for Unicef

Med den nye søde og bløde kollektion Sagoskatt har Ikea igen bragt børns bamsedrømme til live. Omsætningen fra Sagoskatt går til Unicefs arbejde, der støtter børns rettigheder.

Børn designer Ikea-kollektion til fordel for Unicef. Foto: Ikea.
Børn designer Ikea-kollektion til fordel for Unicef. Foto: Ikea.

For mange børn er det at designe sin helt egen bamse en drøm, der går i opfyldelse.
For femte år i træk har Ikea gjort drømmen til virkelighed og opfordret børn over hele verden til at tegne deres drømme tøjdyr. Nu er fem tegninger fra tegnekonkurrencen blevet udvalgt og forvandlet til rigtige tøjdyr, der kan købes i Ikeas varehuse og online.

LÆS OGSÅ: Lad børnene pifte Ikea-møblerne op

De bløde og søde tøjdyr er produceret én til én med børnenes tegninger, så alle skæve og finurlige detaljer er med. De har fået navnene Havefruehund, Sandwichvenner, Spejlæg, Fugl og Kat. Bag de forskellige tøjdyr er der også tanker om venskab og forskelligheder. 9-årige Audrey fra Canada siger om sin sandwichvenner-bamse:

“Peanutbutter er blødt, og gelé er sødt – og de er de bedste venner. Og sammen smager de skønt! Jeg har sagt til dem, at de skal være forsigtige og venlige, og at de altid skal passe på hinanden.”

LÆS OGSÅ: Jysk med nyt udvalg af Mickey Mouse-inspirerede produkter

Mangler du den helt rigtig gave til familiens mindste, der både er dejlig blød og med en god fortælling om venskab, kan du finde de fem Sagoskatt-tøjdyr til 39 kroner i alle Ikeas varehuse samt online. Omsætningen fra Sagoskatt-kollektionen går til Unicef og deres arbejde med at underviser børn i deres rettigheder.

Ikea modtog sidste år 66.249 fantasifulde bidrag til Sagoskatt kollktionen.

Se særkollektionen Sagoskatt her.