Børge Mogensen seng lanceres af Carl Hansen & Søn og DUX

De to familieejede virksomheder, danske Carl Hansen & Søn og svenske DUX, har i fællesskab skabt en Børge Mogensen seng i et enkelt design.

Carl Hansen & Søn og DUX indgår samarbejde og lancerer en Børge Mogesen seng baseret på møbelarkitektens daybed på baggrund af skitser fundet i Børge Mogensens arkiver. Sengen kombinerer med sit enkle design og overbevisende materialevalg det bedste af to verdener – DUXs ekspertise indenfor sovekomfort, og Carl Hansen & Søns tradition for håndværk og design. Sengen har således aldrig før været i produktion.

LÆS OGSÅ: Sjældent Finn Juhl-sofabord solgt hos Bruun Rasmussen

LÆS OGSÅ: Smeg fejrer Radiserne med køleskab i retro-design

Sengen har mange af Børge Mogensens karakteristiske detaljer, som blandt andet de smukke synlige tapsamlinger, som kræver stor præcision og omhyggeligt håndværk. Børge Mogensens fokus på at skabe design, der kan holde i generationer, er også tydligt i sengen, som har et robust stel udført i massivt egetræ og rektangulære og cylinderformede puder, som fuldender udtrykket med stropper i kernelæder. DUX madrassen med fjederkerne er specialudviklet til samarbejdet og er polstret i slidstærkt lysegråt DUX tekstil med eksklusiv, håndsyet keder. En blød DUX topmadras tilføjer sengen ekstra komfort.

Om samarbejdet med DUX siger Knud Erik Hansen, administrerende direktør for Carl Hansen & Søn:

– DUX er, ligesom Carl Hansen & Søn, en familieejet virksomhed med en lang tradition for gennemarbejdet og smukt håndværk. En madras fra DUX er også mere end bare en madras, det er et stykke design, og DUX går ikke på kompromis med hverken æstetik eller funktion, hvilket passer perfekt til vores filosofi hos Carl Hansen & Søn.

Det er første gang, Carl Hansen & Søn præsenterer en seng, og om dette udtaler Knud Erik Hansen.

– Det har længe været et stort ønske for os at kunne møblere alle husets rum. Med sengen bliver det muligt at møblere soveværelser og hele hotelværelser med vores kollektion, og især med vores udvalg af Børge Mogensen møbler, hvilket er helt enestående.

– Carl Hansen & Søn og DUX har en fælles tradition for håndværk og design. For Børge Mogensen var siddekomfort det vigtigste – den samme værdi har DUX. Det gedigne håndværk, den gennemtænkte konstruktion, det sociale engagement og kvaliteten i de materialer, som Børge Mogensen arbejdede med, er imponerende. Et møbel skal være fleksibelt og muligt at anvende hver dag. Sammen med Carl Hansen & Søn har vi fået muligheden for at genopleve et fantastisk design af Børge Mogensen og fremvise det bedste, DUX har at byde på. De håndværksmæssige detaljer i alt fra madras til træstel gennemsyrer designet og skaber en sengekomfort, som skal opleves, udtaler administrerende direktør for DUX, Henrik Ljung.

BM0555 sengen er i butik fra juni 2021 og forhandles hos udvalgte DUX forhandlere og Carl Hansen & Søn flagshipstores.

Børge Mogensen seng: BM0555

Vejledende udsalgspris

Fra 38.195 kroner

Dimensioner (centimeter)

Single size: 90 x 210 (koblingsbeslag medfølger, så man kan sammensætte til en dobbeltseng)

Queen size: 160 x 210

Materialer

Stel: FSC-certificeret eg (FSC C135991), olie

Madras: DUX CH18 med fjederkerne

Ryghynde og nakkehynde: Tekstil, tre farver

Læderstropper til ophæng af nakkehynde: Kernelæder/cognac

Skruer til ophæng af nakkehynde: Messing