Blomstrende akustikløsning inviterer naturen ind i BaneGaarden

Mellem Vesterbro og Sydhavnen, hvor BaneGaardens gamle trælader er forvandlet til en grøn og bæredygtig oase, har naturen fundet vej indenfor i restauranten i Lade 609. Det sker blandt andet i form af genbrugte træmøbler, jordnære farver og en blomstrende akustikløsning, som på samme tid giver bedre lyd og øger naturfølelsen, fortæller indretningsdesigner Cecilie von Haffner.

- Når vi ikke har mulighed for at komme ud i naturen, giver det ekstra god mening at invitere den inden for i indretningen, hvor vi får glæde af naturens positive påvirkning på menneskets fysiologi og psyke, siger Ann Charlott Lade, Regional Marketing Manager hos Rockfon.
- Når vi ikke har mulighed for at komme ud i naturen, giver det ekstra god mening at invitere den inden for i indretningen, hvor vi får glæde af naturens positive påvirkning på menneskets fysiologi og psyke, siger Ann Charlott Lade, Regional Marketing Manager hos Rockfon.

Nok er BaneGaarden beliggende midt i hovedstaden, men det forhindrer ikke naturfølelsen i at finde vej til de ni gamle DSB-trælader, der i øjeblikket bliver renoveret fra inderst til yderst. Ikke mindst i restauranten Lade 609. Det fortæller Cecilie von Haffner, der står bag restaurantens indretning og har ladet naturen forgrene sig inden døre.

Restauranten, der har skovtursstemning på menuen, er indrettet med bæredygtighed i fokus.

LÆS OGSÅ: Japansk restaurant indrettet med 50.000 klistermærker

– Indretningen er helt grundlæggende baseret på en bæredygtighedstanke, hvor vi har kørt ren genbrugsstil i alt fra møbler til service. Alle genbrugsfund, der er håndplukket med stor omtanke, er med til at skabe et naturligt udtryk med træmøbler og jordnære nuancer, som matcher ladernes farveunivers og blender ind i den omgivende natur, fortæller indretningsdesigneren.

Skoven er hentet med ind

Når maden bliver lavet over bål i udekøkkenet, er det med udsigt til et stort birketræ. For at booste skovfornemmelsen mest muligt er naturens farver og materialer inviteret med helt ind til bords.

Akustikpladen forener den gode lyd med kunst og natur.
Akustikpladen forener den gode lyd med kunst og natur.

– Når du sidder i restauranten, er du omkranset af naturlige nuancer, der matcher den skovstemning, vi gerne vil have frem. Det giver fornemmelsen af, at vi har været ude i skoven og hente naturen med ind. Det gælder ikke mindst akustikpladerne med blomster på væggen, som endda gør underværker for akustikken, fortæller Cecilie von Haffner.

LÆS OGSÅ: Indretning af restaurant i Nordhavn trækker på japansk og dansk design i 60’erne og 70’erne

– På grund af betongulvet var der stort behov for at optimere akustikken. Så udover at blomsterpladerne sidder lige i skabet i forhold til konceptet og indretningen, gør de virkelig noget for akustikken. Det har været vigtigt at skabe et rum, hvor man kan nyde sin mad i ro og fred, og det opnår vi med indretning, gode stole, hyggelig stemning og ikke mindst med god lyd.

Natur og akustik går hånd i hånd

Vægabsorbenterne Rockfon Senses – eller blomsterpladerne dekoreret med tørrede blomster og hø – er seneste nye skud på stammen af akustikløsninger fra akustikproducenten Rockfon. Her går naturen og den gode absorbtion hånd i hånd i et samarbejde med østrigske Organoid, der har forgrønnet de akustiske plader.

- Når du sidder i restauranten, er du omkranset af naturlige nuancer, der matcher den skovstemning, vi gerne vil have frem. Det giver fornemmelsen af, at vi har været ude i skoven og hente naturen med ind, siger indretningsdesigner Cecilie von Haffner.
– Når du sidder i restauranten, er du omkranset af naturlige nuancer, der matcher den skovstemning, vi gerne vil have frem. Det giver fornemmelsen af, at vi har været ude i skoven og hente naturen med ind, siger indretningsdesigner Cecilie von Haffner.

– Både vores trivsel og effektivitet er stærkt påvirket af de akustiske forhold i et rum. Vi ved for eksempel fra undersøgelser, at medarbejdere i åbne kontorlandskaber ofte har svært ved at koncentrere sig og faktisk er op til 15 procent mindre produktive. Derfor er der meget at vinde ved at forene akustik og natur, fortæller Ann Charlott Lade, Regional Marketing Manager hos Rockfon, om tankerne bag det nye produkt.

– Desuden er der ingen tvivl om naturens positive effekt på os mennesker. Når vi ikke har mulighed for at komme ud i naturen, giver det ekstra god mening at invitere den inden for i indretningen, hvor vi får glæde af naturens positive påvirkning på menneskets fysiologi og psyke, siger hun.

LÆS OGSÅ: Douchetoiletter på nybagte Michelin-restauranter

Ifølge akustikproducenten er det ikke bare i restaurantmiljøer, at det er oplagt at invitere god lyd og natur inden for.

– I receptioner og andre steder med højt til loftet er der ofte akustiske problemer. Her kan Rockfon Senses være næsten som et stykke kunst, som ikke bare forbedrer akustikken, men også giver et løft rent visuelt og oplevelsesmæssigt. Det batter virkelig for vores trivsel og indeklima, når vi opholder os i omgivelser, hvor akustikken er nøje afstemt – især hvis naturfølelsen er samtidig er med i ligningen, siger Ann Charlott Lade.