Billig-Billy klar med vilde lysdekorationer til julen

I USA bliver husfacader og græsplæner dækket til i farverige lyskæder og andre lysdekorationer. Billig-Billy er klar med vilde lysdekorationer til de danske boliger i julen.

Billig-Billy klar med vilde lysdekorationer til julen. Foto: PR.
Billig-Billy klar med vilde lysdekorationer til julen. Foto: PR.

De fleste har set amerikanske film, hvor naboerne kæmper om at have det flotteste hus på vejen. Der bliver købt lyskæder, selvlysende dyr og andre lysdekorationer. Særligt i julemåneden går mange amerikanerne all-in på juleudsmykningen. Og den tradition er også begyndt at vise sig i Danmark.

Når solen går tidligere ned og står senere op, bliver det mørkt og koldt udenfor. Derfor har lyskæder i mange år været populære på danske altaner og trappegelændere. De giver et frisk pust af lys i gadebilledet, hvor det ofte er mørkt og gråt i vintermåneder.

Men i de seneste år er flere og flere danske begyndt at opgradere deres lysudsmykning. De er måske blevet inspireret af amerikanere til at skabe mere lys i gaden, når det bliver mørkt udenfor.

Jo flottere og vildere, jo bedre

– Vilde lysdekorationer med flere lyskæder og lysnet er blevet mere populære. Og vi har set et større salg i de kolde måneder, fortæller Jan Emil Brøndum fra Billig-Billy, der blandt andet sælger billige lyskæder i forskellige farver og størrelser.

Én enkelt lyskæde er ikke længere nok. Flere har nemlig fået øjnene for, hvor megen glæde flotte lysdekorationer kan give. Og der findes mange forskellige typer.

– Vi har selvfølgelig mange forskellige almindeligt lyskæder, og så har vi også mere specielle varianter. Til halloween solgte vi for eksempel græskar-lyskæder, og i juletiden er lyskæder med stjernelys særligt populære, siger Jan Emil Brøndum fra Billig-Billy.dk.

Nogle vælger endda at tage skridtet videre og investere i større lysdekorationer. I julemåneden er det eksempelvis et rensdyr eller et juletræ formet af en masse små LED-lys.

Lysdekorationer giver liv og glæde i gaden

Hos Billig-Billy tror Jan Emil Brøndum, at det er glæden ved lysene, der gør, at de er steget i popularitet.

– Det er mørkt og koldt udenfor, og det kan være svært at holde humøret oppe. Her kan lysene helt sikkert hjælpe. De giver lys i mørket, og det er spændende at kigge, mener Jan Emil Brøndum fra Billig-Billy.dk.

Huse med særligt flotte lysdekorationer kan også ende med at blive små turistattraktioner. Naboerne vil få lyst til at slå et smut forbi, når de er ude at gå. Og det kan bringe et smil på læberne hos dem, der kører forbi på vejen.

Nemme at sætte op

I dag behøver det heller ikke være et stort arbejde at sætte lysene op. Og det er et småt stykke arbejde for mere glæde i de mørke måneder.

– Vi har både lyskæder, der kører på strømstik og batteri. Du behøver altså ikke have en underdørs stikkontakt for at få lys i haven, fortæller Jan Emil Brøndum.

Nogle af lyskæderne har også indbyggede timere, så de ikke står og lyser i de lyse timer. Det gør det også bedre for pengepungen og miljøet.

Derfor er der altså også et stigende antal danskere, som har fået øjnene op for glæden ved vilde lysdekorationer. De giver masser af liv og sjov i gaden i en ellers mørk og kold tid.