Berøringsfri armaturer fra Dornbracht

Coronapandemien har givet fokus på berøringsfri armaturer, og nu er Dornbracht klar med et kompromisløst design, der også kan bruges i den private bolig.

Behovet for berøringsfrie armaturer er ifølge Dornbracht steget de sidste år. Den seneste bølge af hygiejnefokus har også hævet efterspørgslen efter tilsvarende badeværelsesudstyr.

LÆS OGSÅ: Corona sætter gang i salg af berøringsfri vandhaner

LÆS OGSÅ: Corona har tømt Danmark for berøringsfrie vandhaner

Dette omfatter ikke kun semioffentlige områder såsom restauranter, lufthavne og museer, men også private badeværelser, og især gæstetoiletter. Udvalget af tilgængelige produkter på markedet til dette formål fokuserer primært på funktionalitet og svigter på den æstetiske fremtoning.

Med Touchfree Infrared understreger Dornbracht endnu en gang sin overlegne designkompetence og tilbyder kompromisløst design for berøringsfri armaturer med bevist teknologi. Designet er skabt af Sieger Design.

– Dornbrachts designprincipper er pålidelige faktorer for indrettere og designere, når de skal fremhæve og forstærke individuelle arkitektoniske koncepter. De står for tidløs kvalitet og et langt liv, som strækker sig over epoker, stil og trends – Ånden i vores påstand “Leading Designs for Architecture”, fremhæver Stefan Gesing, der er administrerende direktør hos Dornbracht AG & Co. KG.

Et bredt udvalg af designmuligheder gør Dornbrachts produktportefølje specielt attraktivt for indrettere og arkitekter. De kan altid regne med Dornbrachts designekspertise grundet de tilbagevendende designprincipper såsom: rene linjer, skarpe kanter, præcise vinkler og radier som sammen skaber produktdesignet. Kombinationen af disse principper og bevist teknologi har resulteret i et nyt produktsortiment bestående af berøringsfri armaturer med infrarød betjening i et særligt kvalitetsrigt og holdbart design.

Det nye sortiment består af seks designarmaturer med adskillige blanke og matte finish muligheder. IMO og Meta er tilgængelige i forskellige versioner med drejehåndtag for direkte temperaturregulering og kontrolpanel til indirekte temperaturregulering under bordpladen. Dornbracht tilbyder temperaturregulering under vasken for serierne MEM, Tara og VAIA. Ud over skinnende krom og elegant platin kan der vælges mellem seks matte finish: Chrome matt, Platinum matt, Brushed Durabrass, Dark Platinum matt, Black matt og White matt. Alle de nye produkter vil være tilgængelige til januar.

I forhold til funktionalitet er armaturet baseret på bevist infrarød teknologi, og har sensorteknologi, som er integreret i designet på en smart måde. Både installation og setup er baseret på et simpelt “plug & Play” princip. Vedligeholdelse og justering af indstillingerne er ligeledes enkel og inkluderer muligheden for termisk desinficering af alle komponenter. Strømmen leveres af standard let udskiftelige batterier eller en strømforsyningsenhed. Individuelle indstillinger gør det muligt at optimere vand og energiforbrug, og dermed sikre en rentabel og miljøvenlig drift. En automatisk slukningsfunktion med forudindstilling stopper vandet, når sensorområdet forlades og støtter op om et ansvarligt forbrug af vandressourcerne.

Touchfree Infrared etablerer med sine mange designvariationer og finish, et formelt link til eksisterende Dornbracht designserier, og tilbyder således hidtil uset designfrihed og plads til individualisering af kvalitetsbadeværelser.