Batteridrevet grensaks gør beskæring nemmere

Med en ny, batteridrevet grensaks fra Texas kan du ordne din beskæring endnu mere hurtigt og effektivt og uden at få ondt i hænder og fingre.

Batteridrevet grensaks gør beskæring meget nemmere. Foto: PR.
Batteridrevet grensaks gør beskæring meget nemmere. Foto: PR.

Det kan være slut med ondt i hænder og fingre, når du skal til at beskære dine træer og buske. Der er nemlig kommet en ny superavanceret batteridrevet grensaks på hylderne.

LÆS OGSÅ: Sådan bliver din have forårsklar

LÆS OGSÅ: Skab mere vild natur i haven

LÆS OGSÅ: Palmer i Danmark – de bedste hørpalmer til haven

Den nye grensaks Texas GS1680Li er med sit kraftige batteri på 16,8V langt hurtigere end tidligere udgaver. Så med denne model behøver du ikke at bruge for lang tid på at få buske og træer beskåret i høj kvalitet.

Grensaksen er udstyret med et robust skær og en kraftig motor, der giver et lige og præcist snit på grene op til 25 millimeter i diameter. En opladning giver op til 1000 klip per opladning, hvilket typisk er mere end rigeligt til en beskæring i en almindelig villa- eller parcelhushave.

Skæråbningen kan indstilles i tre niveauer, så skærets åbning passer til den størrelse grene, man klipper. Det øger eksempelvis hastigheden ved klip af tyndere grene, da skæret ikke skal tilbage i fuld åbning.

Batteridrevet grensaks gør beskæring meget nemmere. Foto: PR.
Batteridrevet grensaks gør beskæring meget nemmere. Foto: PR.

Designet er kompakt og nemt at håndtere, og håndtaget er ergonomisk rart at holde på. Der er tilmed en berøringssensor indbygget, der for en ekstra sikkerheds skyld opdager, hvis der er kontakt til fingre eller hånd på skæret. Det er en svag, ufarlig strøm, der registrerer kontakten. Hvis berøringssensoren mærker kontakt, vil skæret ikke bevæge sig, og grensaksen vil give en lyd. Berøringssensoren kan dog også slås fra, hvis det ønskes.

Et præcist snit er vigtigt for at undgå svampeinfektioner

Det er vigtigt at lave et lige, præcist snit, da det er bedre for træer og buske. Et ujævnt snit gør det svært for træet at hele efterfølgende, og derved bliver risikoen for svampeinfektioner større. Det, at vride i grenen for at få den af, er altså ikke godt for træet eller busken.

Det er samtidig vigtigt, at man finder en grensaks, der er i stand til at håndtere netop den tykkelse, som grenene har.

Den batteridrevne grensaks er rigtig god til at lave gode, præcise snit, da du ikke skal bruge kræfter på at klippe.

Batteridrevet grensaks giver hurtigere arbejdsproces

Efter man har været i gang med beskæringen, kan det være en udfordring at få de afklippede grene til genbrugsstationen, hvis man ikke har en trailer.

Batteridrevet grensaks gør beskæring meget nemmere. Foto: PR.
Batteridrevet grensaks gør beskæring meget nemmere. Foto: PR.

Man er oftest tvunget til at klippe grenene i små stykker, pakke det sammen i affaldssække og sætte ud til storskrald eller måske selv køre haveaffaldssækken til genbrugsstationen i bilen.

Også her er det oplagt med en hurtig og effektiv grensaks, da det kræver mange klip at reducere grenene til små stykker.

Det får du med Texas grensaks GS1680Li:

• Et kraftfuldt 16.8V-batteri.
• Hurtig klippehastighed.
• En kraftig klippestyrke på op til 25 millimeter.
• Et kompakt og ergonomisk design.
• En opladning giver op til 1000 klip per opladning (tynde grene).
• En fuld opladning vil typisk være mere end rigeligt til almindelig beskæring i en villa- eller parcelhushave.

Texas GS1680Li-grensaks kan fås på texas.dk til 1.299 kroner.