Armatur fra Grohe på restaurant under vandet

Restaurant Under i Lindesnes i det sydlige Norge. Foto: PR.
Restaurant Under i Lindesnes i det sydlige Norge. Foto: PR.

I byen Lindesnes i det sydlige Norge ligger Europas første undervandsrestaurant. Halvt placeret på de rå klipper ved havets overflade og halvt under Norges vilde hav troner restaurant Under frem. Den 34-meter lange arkitektoniske perle, der er designet af den prisvindende arkitektgruppe Snøhetta, hviler på havbunden fem en halv meter nede under havets overflade og minder om en stenformation, der stiger op af havet.

Indretningen indkapsler nedstigningen fra land til hav med tekstiler og teksturer, der gradvist bliver mørkere, som gæsterne bevæger sig længere ind i restauranten og længere ned under havets overflade. Strukturerne er rå, som landskabet omkring restauranten, og hele restaurant Unders koncept afspejles i de mindste detaljer. Selv håndvaskarmaturet til badeværelset er nøje udvalgt og specialdesignet til Under.

Grohe Atrio Icon 3D
Grohe Atrio Icon 3D. Foto: PR.

– Under er banebrydende, når det kommer til teknologiske løsninger bag udformning og design. Restauranten har fået stor international opmærksomhed med fokus på miljøvenlige løsninger og exceptionelle oplevelser for forbrugeren. Dette genspejler tankerne bag udviklingen af vores egne 3D-printede armaturer og gjorde Under til et naturlig valg for vores første installation, udtaler Key Account Manager hos Grohe i Norge Heidi Lie i en pressemeddelelse om samarbejdet med Under.

Grohe Atrio Icon 3D
Grohe Atrio Icon 3D. Foto: PR.

Restauranten har fået installeret Grohe Atrio Icon 3D, der er en 3D-metalprintet version af den tyske sanitetsvirksomhed Grohes klassiske Atrio armatur. 3D-versionen har armaturets genkendelige silhuet set fra siden, men set forfra er armaturet helt tyndt og med mellemrum mellem siderne, hvilket gør vandstrømmen til en visuel oplevelse i sig selv. Armaturet til Under er en specialdesignet udgave med en indbygget sensor, så kun den nødvendige mængde vand vil blive brugt, når der vaskes hænder, hvilket taler ind i Unders fokus på miljøvenlige løsninger, skriver Grohe i pressemeddelelsen.

Fremtiden er bæredygtig

Restaurant Under har plads til 40 siddende gæster og menuen består primært af retter med inspiration og råvarer fra havet og det lokale miljø, blandt andet med tang der smager af trøffel, kød fra havfugle og selvfølgelig fisk og skaldyr friskfanget fra det omkringliggende hav. Unders lokale fokus er en bæredygtig tilgang til den gastronomiske oplevelse, der serveres for gæsterne. Under er således lykkedes med at integrere bæredygtige løsninger i designet af alle restaurantens facetter.

Grohe Atrio Icon 3D
Grohe Atrio Icon 3D. Foto: PR.

Denne tankegang er også at finde i armaturets 3D-metalprint, der ikke bare er fremtiden for design, men også fremtiden for en bæredygtig produktion. 3D-print som produktionsteknik giver mulighed for et skarpt og individualiseret design, hvor 50 procent af spildmaterialet bliver skåret fra. Hos Grohe åbner teknikken samtidig op for at give folk en ny, hidtil uset oplevelse med vand og design af armaturer. Icon 3D armaturet udfordrer vores forståelse af den klassiske vandhane, på samme måde som restaurant Under gentænker det traditionelle restaurantbesøg, skriver Grohe.