Allergivenlige dyner og puder fra Nsleep

Den nordjyske virksomhed Nsleep producerer allergivenlige dyner og puder ved hjælp af kapok. Det bæredygtige sengetøj skal gøre soveværelset til et frirum.

Mange af os ser stadig ikke soveværelset som det frirum, det burde være. Det vil far og søn fra virksomheden Nsleep gøre op med. De er på en mission om at transformere verdens soveværelser til allergifrie og naturlige miljøer med bæredygtigt sengetøj. Allergivenlige dyner og puder er vejen frem.

LÆS OGSÅ: Jysk med nyt udvalg af Mickey Mouse-inspirerede produkter

Nsleep var de første på det danske marked til at producere, udvikle og designe produkter med kapok til soveværelset. Kapok er et naturfiber, der vokser i kapslerne på kapoktræer. Det er 100 procent økologisk og uden nogen form for tilsætningsstoffer i hverken forarbejdning eller produktion – og det er hovedelementet i alle Nsleeps produkter.

Carl Simon peger desuden på nogle specifikke miljøvenlige egenskaber hos Kapok, der virkelig adskiller materialet fra, hvad man ellers kender ved naturfyld med dun eller fjer.

– Fibrene i Kapok er CO2-neutrale, da træerne omdanner mere CO2, end vi forbruger ved transport af fibrene fra skovene til forbrugerne. Træerne vokser vildt og passer sig selv, så der bliver ikke brugt vand eller miljøbelastende stoffer for at dyrke dem. Derudover samles fibrene ved håndkraft fra de samme træer år efter år, og al forarbejdning og produktion sker manuelt, så processen ikke skader miljøet – man gør altså noget godt for sig selv, familien og miljøet, når man investerer i kapok, siger han.

En rejse til Thailand blev startskuddet

Nsleeps historie begynder på en rejse med familien. En rejse til Thailand. Ole og Carl Simon på dengang fem år besøgte de fine, hvide sandstrande, og dér fik Ole øjnene op for det vidunderlige kapok. Det var nemlig, hvad der var indeni de yderst behagelige madrasser, som de ofte sad og nød livet på.

LÆS OGSÅ: Tyngdedyne med dun fra Cura of Sweden

Han kunne ikke glemme de fantastiske egenskaber, som materialet bar på, og derfor gik han med det samme i gang med at få syet, udviklet og designet hynder og puder med fyld af kapok, så danskerne også kunne mærke den store komfort, han selv havde oplevet.

En tilfældig ferie blev således starten på virksomheden, der i dag er Nsleep, hvor fokus ligger på at levere bæredygtige og allergivenlige dyner og puder.