Aalborg Kongres & Kultur Center indretter bæredygtigt kontor

Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) har fået indrettet sit kontor bæredygtigt i samarbejde med Ikea og Aalborg Universitet.

Aalborg Kongres & Kultur Center indretter bæredygtigt kontor sammen med Ikea og Aalborg Universitet.
Holdet fra Ikea, Aalborg Universitet og Aalborg Kongres & Kultur Center. Foto: PR.

I august 2019 åbnede AKKC et nyt kontor for “Bæredygtigt Værtskab”, også kaldet “Sustainable Hospitality”. Medarbejderne på kontoret skal sikre, at bæredygtighed fortsat er en naturlig del af AKKC’s daglige virke.

Det bæredygtige fokus skal selvfølgelig kunne mærkes og ses i indretningen af kontoret, lyder det i en pressemeddelelse fra AKKC, som blandt andet har allieret sig med Ikea.

– Vi er gået “all-in” på bæredygtighed, men bæredygtighed sker ikke isoleret i virksomheden. Det sker når vi samarbejder på tværs af brancher og forretningsområder. Ikea er en helt anden type virksomhed end AKKC, med helt andre muligheder og udfordringer for at lykkes i den bæredygtige omstilling – og det synes vi er helt vildt interessant. Vi har været meget spændte på, hvordan vi sammen med Ikea Aalborg visualiserer og fortæller en historie, der eventuelt kan inspirere nogle af de mange tusinde gæster, vi har i huset til bæredygtig handling, udtaler Jan Kvistborg, chef for Bæredygtigt Værtskab i AKKC, i meddelelsen.

Ikea vandt i 2015 vandt den store internationale koncern “The Guardian Sustainable Business Award” for sit samarbejde med blandt andet WWF Verdensnaturfonden, hvor de hjalp bomuldsdyrkere verden over med at udvikle bæredygtige metoder. I samme anledning vandt de også en pris for deres ambitiøse energi- og klimatiltag.

– Vi kan meget selv, men sammen kan vi mere – især lokalt, fortæller Stine Sofussen, Commercial Activity Leader hos Ikea Aalborg.

– Vi kender AKKC fra Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling (NBE), og vi kender dem så godt, at vi ved, at vi deler mange af de samme værdier og mål, når det kommer til bæredygtighed. Særligt verdensmål nr. 17, Partnerskaber for Handling. Derfor var vi ikke i tvivl om, at vi ønskede at være med i det her projekt, da vi blev spurgt. Vi har nemlig den fælles ambition, at vi vil give vores kunder mulighed for at leve et mere bæredygtigt liv derhjemme.

Unge hjerner med ombord

For at realisere målet om en bæredygtig indretning inviterede AKKC og Ikea Aalborg i starten af november studerende og dimittender fra Aalborg Universitet med til en brainstorm i AKKC for at få flest mulige bæredygtige inputs med.

Aalborg Kongres & Kultur Center indretter bæredygtigt kontor sammen med Ikea og Aalborg Universitet.
Grønne planter, genbrug, grønne nuancer, lammeskind og naturmaterialelamper er nogle af de materialer der er brugt. Foto: PR.

Ikea Aalborg har tidligere med succes arbejdet sammen med studerende fra Aalborg Universitet, faciliteret af AAU Match, så da de blev spurgt om, de ville deltage i en brainstorm sammen med de to virksomheder var svaret ja.

De studerende fik frie rammer og kvitterede med en række kreative forslag til indretningen af kontoret. Blandt andet skulle naturen bringes indenfor, og traditionelle arbejdspladser skulle gentænkes for at fremme nytænkning og adfærdsændring og for at bruge kontoret som et udstillingsvindue for AKKC’s bæredygtighedsarbejde.

Aalborg Kongres & Kultur Center indretter bæredygtigt kontor sammen med Ikea og Aalborg Universitet.
Mødelokalet er indrettet med masser af genbrug og med øj for hjemlig hygge. Foto: PR.

Jan Kvistborg og Ikea Aalborg tog herfra den kreative proces og opgaven videre for at planlægge den egentlige indretning, lyder det i pressemeddelelsen.

Kontoret er netop færdiggjort og består primært af Ikeas produkter, der hver især fortæller små bæredygtige historier gennem materialevalg. Der er desuden brugt “upcyclede” elementer i indretningen fra blandt andre Råt&Godt, som er en fælles samarbejdspartner. AKKC kommer via mini-udstillinger til at tilføje bæredygtige småfortællinger fra husets egen hverdag. Jan Kvistborg og kollegaerne glæder sig nu til at vise kontoret frem, fremgår det af meddelelsen.

– De nye omgivelser skal skabe rammerne for partnerskabermellemlokale aktører. Indretningen må meget gerne besøges, inviterer Jan Kvistborg.