​Telenor lancerer testvindende WiFi 6-router

Behovet for hurtigt og pålideligt internet i hjemmet stiller stadigt større krav til teknologien bag. Nu lancerer Telenor en ny router med WiFi 6, som vinder test på hastighed og rækkevidde i overlegen stil.

​Telenor lancerer testvindende WiFi 6-router. Foto: PR.
​Telenor lancerer testvindende WiFi 6-router. Foto: PR.

Med MaxSpeed Internet er Telenor en af de udbydere, der kan levere fibernet til flest kunder herhjemme. Hastighed gør det dog ikke alene. Internetforbindelsen i hjemmet skal være til at stole på, så alle husstandens devices kan gå uhindret på nettet og holde en stabil og hurtig forbindelse.

LÆS OGSÅ: Trådløs højtaler med wifi fra Sony

LÆS OGSÅ: Komplet hjemmebiograf kræver god lyd

Derfor lancerer Telenor nu en ny WiFi 6-router til fibernet, som rummer den nyeste generation af WiFi-teknologi. Den er konstrueret til at kunne håndtere flere onlineenheder på samme tid ved at fordele båndbredden på en mere effektiv måde.

– Routerens kvalitet er virkelig afgørende for, hvilken oplevelse man får med sin internetforbindelse. Derfor er vi glade for og stolte af at kunne tilbyde den nyeste WiFi-teknologi til vores fiberkunder, som de nu kan få glæde af derhjemme, siger internetchef i Telenor, Lars Kyrø.

Routeren kan desuden håndtere hastigheder på helt op til 2500 megabit, som Telenor forventer at kunne tilbyde de første kunder i den nærmeste fremtid.

Test: Markedets bedste router

WiFi 6-routeren fra Telenor har netop vist overbevisende resultater i en test fra Force Technology med i alt syv routere fra et bredt udvalg af danske internetudbydere.

Her landede den markant bedst på både hastighed og rækkevidde.

– Testen viser tydeligt, hvor stor forskel, der er i forhold til den tidligere generation af WiFi-teknologi. Det er jeg overbevist om, at vores kunder også kommer til at kunne mærke, siger Lars Kyrø.

Vinder designpris

WiFi 6-routeren udmærker sig ikke kun ved at rumme den nyeste teknologi, men også ved at have vundet designprisen Red Dot Award. Og det er bestemt ikke uvæsentligt, påpeger Telenors internetchef.

– Det betyder rigtig meget, at routeren står frit fremme for at man kan udnytte signalet bedst muligt. Derfor er det kun en bonus, at den har et design, som vil tiltale de fleste, og man ikke er fristet af at gemme den væk, siger Lars Kyrø.

Routeren er produceret i samarbejde med den danske it-virksomhed Icotera.

Specifikationer

  • WiFi 6
  • WiFi 5GHz: 802.11ax, 8×8 antenner
  • WiFi 2,4GHz: 802.11ax, 4×4 antenner
  • 2 LAN-porte 1000 Mbps, 1 LAN-port 2500 Mbps
  • Bandsteering & Beamforming